PSRM

20 mai 2021

PSRM constată cu îngrijorare implicarea unor ambasadori acreditați în R. Moldova în treburile interne ale țării

PSRM constată cu îngrijorare implicarea unor ambasadori acreditați în Republica Moldova în treburile interne ale țării. Președintele fracțiunii parlamentare PSRM, Corneliu Furculiță, a declarat, la un post local de televiziune, că întrevederile pe care le-a avut ambasadorul SUA la Chișinău cu procurorul general și directorul SIS încalcă principiile diplomației și reprezintă o presiune directă asupra instituțiilor statului.

”Este o presiune nu doar asupra procurorului, dar asupra diferitor instituții ale statului. Pentru că, mă îndoiesc că în cadrul acestor întrevederi se poartă discuții despre vremea de afară. Este un element de presiune pentru a arăta cine este aici stăpân și cine se simte bine aici. Este un element periculos, deoarece întrevederi au avut loc nu doar cu procurorul general, dar și cu reprezentanții altor instituții de forță.

Ambasadorul SUA a fost și la SIS, alte organizații. Nu este o practică normală. Alți diplomați nu se comportă în felul acesta. Imaginați-vă că ambasadorul Rusiei mergea la discuții cu procurorul general. Avea să fie un mare scandal”, a declarat parlamentarul.

Potrivit lui Furculiță, în special diplomații UE și SUA manifestă o simpatie deschisă față de anumite forțe politice din țară.

”Ni se dă un mesaj că acestea sunt susținuți de noi, iar aceștia – nu. Ni se dau lecții despre ce e bine și ce nu, în pofida faptului că în relațiile diplomatice acest lucru nu este prielnic”, a menționat deputatul.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă