PSRM

09 martie 2021

PSRM va întruni joi Executivul politic, unde urmează să fie decis planul de acțiuni pentru salvarea țării din haosul politic, sanitar, social și economic în care se află

ПСРМ

PSRM constată cu îngrijorare faptul că, pe zi ce trece, criza politică se adâncește, asta în condițiile în care aceasta se suprapune peste o creștere dramatică a crizei pandemice.

Blocajul instituțional creat de criza politică generată de Președinție, lipsa unui guvern funcțional, preocuparea unor conducători ai statului pentru interese electorale, fac ca țara să se afunde într-un haos în care vedem tot mai mulți oameni bolnavi, avem creșteri alarmante ale deceselor, blocaje economice și sociale, riscăm din nou să intrăm în lockdown. Toate acestea sunt generate de iresponsabilitatea unor politicieni și de unii conducători de instituții, care refuză dialogul și refuză să pună pe primul plan nevoile urgente ale cetățenilor și siguranța lor.

PSRM constată cu regret că Președinția continuă să refuze dialogul propus de mai multe partide politice din Parlament, refuză în continuare să se conformeze Constituției și să pună în aplicare hotărârile Curții Constituționale. Acest comportament este unul care întrunește elemente clare de uzurpare a puterii de stat, atât dacă sunt privite prin prisma răspunderii penale, cât și prin cea politică.

Având în vedere agravarea situației în țară și refuzul Președinției de a merge la dialog, PSRM va întruni joi Executivul politic, unde urmează să fie decis planul de acțiuni pentru salvarea țării din haosul politic, sanitar, social și economic în care se află.

Aceste acțiuni urmează a fi prezentate public, joi după ședința executivului politic.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă