PSRM

04 iunie 2022

PSRM cheamă cetățenii să se ridice la luptă împotriva sărăciei, incompetenței și persecutării celor care gândesc altfel

Sâmbătă, 4 iunie, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a convocat Consiliul Republican.

În cadrul ședinței Consiliului a fost efectuată o evaluare a situației politice din Republica Moldova și luate decizii cu privire la acțiunile ulterioare ale formațiunii.

În urma ședinței, a fost adoptată Declarația Consiliului Republican al PSRM. Prezentăm textul integral al acesteia.

Declarația Consiliului Republican al PSRM

Consiliul Republican al PSRM constată eșecul total al PAS, partidul Maiei Sandu, a guvernului Gavrilița, în economie, agricultură, infrastructură, educație și medicină, politica socială.

Nu există niciun domeniu de activitate în care guvernanții temporari ai PAS să fi demonstrat vreun rezultat semnificativ.

Cetățenii Moldovei plătesc un preț greu pentru lipsa totală a acțiunilor din partea partidului de la guvernare, pentru incompetența și iresponsabilitatea funcționarilor PAS.

Oamenii din cea mai săracă țară din Europa au fost condamnați la cele mai mari prețuri și tarife, la o inflație record și disperare.

Acum un an, PSRM a avertizat cetățenii țării că Maia Sandu nu va putea oferi oamenilor pâine, ci va propune societății propagandă și show-uri de doi bani.

Așa și s-a întâmplat. Guvernarea PAS s-a transformat într-un regim. Un regim care se răzbună cu cei neloiali, cei care gândesc altfel, cu opoziția, în cele mai rele tradiții ale lui Vladimir Plahotniuc.

Demiterea banditească a procurorului general Stoianoglo, dosarele penale la comandă împotriva lui Marcel Cenușă, Radu Mudreac și a multor altor reprezentanți ai opoziției, inclusiv deputați ai Parlamentului, președinților de raioane și primari de orașe.

Acțiunile regimului au culminat cu o răfuială televizată împotriva lui Igor Dodon, cel de-al cincilea Președinte al Republicii Moldova, președintele de Onoare al partidului.

Consiliul Republican al PSRM este sigur de faptul că actualul președinte Maia Sandu se află în spatele acțiunilor ilegale împotriva lui Igor Dodon.

Dodon trebuie să fie eliberat și reabilitat. Iar cei vinovați de dosarele la comandă trebuie să fie trași la răspundere.

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova își exprimă protestul ferm în legătură cu organizarea „ridicării documentelor financiare” de către organele de drept din oficiul central al PSRM. Considerăm că aceasta este o încercare de a face presiuni și de a împiedica activitatea celui mai mare partid de opoziție din țară.

Acțiunea respectivă a fost organizată anume în momentul când în Parlament erau votate legi și numiri ce pun în pericol libertatea cuvântului, securitatea și suveranitatea țării.

Haosul provocat de către regimul de la guvernare are ca scop de a sustrage atenția cetățenilor de la situația dezastruoasă din economia țării unde prețurile la gazele naturale, carburanți și produsele alimentare cresc în fiece zi, iar guvernul demonstrează o incompetență totală în soluționarea problemelor din țară și din societate.

Atacul asupra opoziției pare deosebit de cinic în situația în care regimul de la guvernare întreprinde acțiuni care duc la instaurarea dictaturii, subordonarea țării statelor străine, dar și la o eventuală implicare a Moldovei neutre în conflicte militare.

La fel de periculoasă este modificarea Legii cu privire la dezinformare, care va duce de fapt la instaurarea unei cenzuri politice totale și la reflectarea unilaterală a evenimentelor din țară și din străinătate.

Nu vom ceda presiunii, nu ne vom schimba poziția și nu vom înceta acțiunile de protest împotriva regimului falimentar, antipopular și trădător.

Guvernul Gavrilița și-a demonstrat incapacitatea totală de a soluționa problemele țării.

Consiliul Republican al PSRM împuternicește fracțiunea parlamentară să inițieze demiterea acestui guvern inutil și dăunător.

Consiliul Republican al PSRM cheamă cetățenii țării, partidele politice, organizațiile obștești și sindicatele să-și unească eforturile în lupta împotriva regimului.

Doar prin eforturi și acțiuni la nivel național va fi posibil să punem la punct guvernarea, s-o impunem să respecte toți cetățenii.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă