PSRM

03 decembrie 2020

PSRM cere lustrație generală. Șefii BNM, CA, ANRE și a altor instituții de stat riscă să-și piardă fotoliile

Șefii celor mai importante instituții de stat, care au ajuns în această funcție în perioada lui Vlad Plahotniuc, ar putea să-și piardă fotoliul. Deputații PSRM au înregistrat o inițiativă legislativă “Privind lustrația și curățarea statului de influența oligarhică”. Proiectul a fost prezentat de către socialistul Vasile Bolea în cadrul unui briefing de presă.

“La 8 iunie 2019, Parlamentul a votat declarația privind caracterul captiv al statului. Parlamentul și-a expus poziția față de tot ce s-a întâmplat în perioada anilor 2016-2019 și ca urmare a început procesul de purificare a instituțiilor capturate de regimul lui Vlad Plahotniuc. Dar cunoaștem că procesul după asta a fost oprit. Venim cu acest proiect pentru a continua procesul de dezoligarhizare, ca să nu admitem un revanș oligarhic și revenirea regimului la cârma statului. Astfel, propunem ca persoanele numite în funcție de regimul din perioada 20 ianuarie 2016 – până pe 8 iunie 2019 să plece în demisie”, a declarat Bolea.

Socialistul e enumerat instituțiile, ale căror șefi urmează să fie eliberați din funcție. Este vorba despre Consiliul Audiovizualului, Centrul pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal, Comisia Națională a Pieței Financiare, Autoritatea de Integritate, Banca Națională a Moldoveni, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, Serviciul de Prevenire și Spălare a Banilor, Consiliul Concurenței și altele.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă