PSRM

03 decembrie 2020

PSRM către Maia Sandu și PAS: dacă nu vă plac proiectele politicii bugetar-fiscale, demiteți guvernul și numiți altul

Deputații PSRM sunt gata să voteze proiectele Bugetului – 2021 și a politicii bugetar-fiscale, elaborate de un Guvern numit de Maia Sandu. Despre aceasta vicepreședintele Parlamentului, socialistul Vlad Batrîncea a declarat în cadrul unu briefing de presă.

„Noi, socialiștii, am spus, nu ne ținem de putere. Dacă voi (n.r. PAS) vă considerați mari învingători, înaintați moțiunea de cenzură și dați guvernul jos. Vă dăm posibilitatea să veniți cu un guvern. Am primit un răspuns logic? Nu. Bravadă politică, fără esență, conținut juridic… Nu este exclus că noi vom vota acest Guvern și vom susține inițiativele voastre cu pensia minimă de 2000 de lei. O invităm pe Maia Sandu să prezinte noua garnitură a guvernului și noi proiecte. Dar dați dovadă de corectitudine și respectați legea”, a declarat Batrîncea.

Precizăm că Parlamentul, astăzi, urma să examineze în prima lectură Bugetul – 2021 și politica bugetar-fiscală. Deputații PAS cu DA au blocat însă, tribuna, au huiduit și chiar s-au îmbrâncit cu alți parlamentari. În urma haosului creat în plenul Parlamentului, a fost anunțată pauza de o oră.

Coaliția PAS-PPDA-PDM-PRO Moldova blochează majorarea salariilor medicilor

Dacă deputații nu vor examina și nu vor vota principalele legi ale țării, Bugetul și Politica bugetar-fiscală, atunci medicii, profesorii și alți bugetari ar putea rămâne fără salarii, iar pensionarii nu își vor ridica alocațiile lunare. Mai mult decât atât, prin acest blocaj parlamentar se amână majorarea lefurilor pentru sistemul medical din țară. Despre aceasta socialistul Vlad Batrîncea a declarat în cadrul unui briefing de presă.

“Noi suntem obligați să votăm bugete și politica bugetar-fiscală, pentru că fără aceste documente țara nu poate trăi. Astea sunt salarii, pensii, medicină. Ce facem noi? Noi deja am promis majorări de salarii pentru medici de pe 1 ianuarie. Aceste lucruri se conțin în aceste proiecte. Dacă nu votăm, ce facem cu sistemul de sănătate. Poftim, luați, asumați-vă guvernarea. Dar în această situație, când nu vom oferi finanțare, ies în stradă medicii?”, a spus Batrîncea.

Totodată, socialistul le-a amintit deputaților PAS că aceștia nu mai sunt în opoziție, iar odată ce Maia Sandu a câștigat alegerile, ei fac parte din garnitura guvernamentală. În context, PSRM a reiterat că dacă PAS nu susține Bugetul și Politica bugetar-fiscală, elaborate de Guvernul Chicu, atunci Maia Sandu poate să-și numească propriul Guvern și să vină cu alte inițiative legislative.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă