PSRM

22 septembrie 2023

PSRM către deputații Adunării Populare a Bulgariei: Mereu vom apăra suveranitatea și neutralitatea Republicii Moldova

Vicepreședintele Parlamentului, președintele fracțiunii BCS, Vlad Batrîncea, împreună cu membrul Comitetului Executiv al PSRM, Olga Cebotari, și deputatul BCS, Elena Beleacova, au avut o întrevedere cu deputații Partidului Socialist Bulgar din Adunarea Națională a Bulgariei, Manol Genov și Deyan Dechev.

Părțile au discutat mai multe chestiuni de armonizare a relațiilor interetnice și protejarea intereselor bulgarilor din RM și ale moldovenilor care locuiesc în Bulgaria.

Reprezentanții PSRM au susținut poziția socialiștilor bulgari cu privire la importanța protejării intereselor naționale, edificării unui sistem economic echitabil, precum și păstrării tradițiilor și culturii naționale.

” Atunci când insistăm asupra consolidării neutralității permanente, protejării suveranității țării și a dreptului de a ne păstra istoria, noi reprezentăm poziția majorității cetățenilor Republicii Moldova „, a subliniat Vlad Batrîncea.

Reprezentanții PSRM au reiterat poziția sa cu privire la necesitatea implementării cât mai rapide a Convenției-cadru a CoE pentru Protecția Minorităților Naționale, ceea ce va oferi posibilitatea utilizării mecanismelor necesare pentru asigurarea mai eficientă și mai rapidă a tuturor drepturilor reprezentanților minorităților etnice din Moldova.

La rândul său, deputații Adunării Populare a Bulgariei au declarat oportunitatea extinderii sferelor de interacțiune dintre țările noastre, remarcând legăturile istorice profunde și de prietenie dintre popoarele noastre.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă