PSRM

14 aprilie 2022

PSRM va apăra onoarea, demnitatea și libertatea fiecărui membru al echipei sale

Partidul Socialiștilor își exprimă indignarea în legătură cu decizia de astăzi a Curții de Apel Cahul de a lăsa în vigoare arestul la domiciliu al președintelui raionului Cahul, Marcel Cenușă, în pofida solicitării avocaților de a schimba măsura preventivă, dar și în pofida garanțiilor personale a vicespeakerului Parlamentului, Vlad Batrîncea și a deputaților socialiști.

PSRM consideră că arestarea președintelui raionului Cahul, Marcel Cenușă este o crimă împotriva voinței și alegerii poporului, o ingerință politică în activitatea administrației publice locale, o tentativă din partea partidului de la guvernare de a-și supune autoritățile raionale. Acesta este începutul unei campanii nerușinate de represiuni politice împotriva aleșilor poporului, în ajunul alegerilor locale din anul 2023.

Marcel Cenușă își îndeplinește cu demnitate și responsabilitate obligațiile de serviciu, a gestionat în mod excelent misiunea umanitară în raionul Cahul de a primi și sprijini refugiații ucraineni și demonstrează cele mai bune rezultate din țară în activitatea sa. Această persoană nu s-a temut să declare public că puterea centrală nu contribuie la soluționarea problemei, nu alocă fondurile necesare, din care cauză au de suferit oamenii din teritorii. Acesta este motivul din care se încearcă a-l intimida și a-i închide gura.

Partidul Socialiștilor va continua să lupte pentru o justiție corectă, pentru eliberarea lui Marcel Cenușă și va lupta pentru onoarea, demnitatea și libertatea fiecărui membru al echipei sale. PSRM va informa toate ambasadele străine acreditate la Chișinău, precum și organizațiile internaționale despre caracterul politic la comandă al dosarului lui Marcel Cenușă.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă