PSRM

02 mai 2017

PSRM: Audierile publice din Chișinău sunt inițiate de „suflete moarte“

Pe data de 2 mai, în cadrul unui briefing consilierii municipali ai Partidului Socialiștilor au vorbit despre detaliile privind vechile și noile încălcări în activitatea autorităților locale.

În primul rând, au descoperit că există încă una- o a treia cerere în instanța de judecată privind cazul contractului cu compania EME Parkleitsystem.

Prima a fost depusă de reprezentanții societății civile și semnată, de asemenea, de fracțiunea PSRM, în care se cere anularea contractului cu EME Parkleitsystem.

„În prima instanță am câștigat, am pierdut la Curtea de Apel din motive procedurale, cazul este acum examinat în CSJ. Există, de asemenea, un dosar penal cu această ocazie. Și, recent am aflat despre cererea depusă de EME Parkleitsystem împotriva Primăriei în care se solicită recunoașterea legalității contractului. Scandalos este că secretarul primăriei nu ne-a spus despre existența cererii, conform legislației în vigoare. Am aflat despre acest proces întâmplător!” a declarat consilierul, Alexandr Odințov. Potrivit lui, o astfel de neglijență a secretarului CMC poate aduce prejudicii suplimentare la bugetul municipal.

De asemenea, consilierul a fost indignat de faptul cum primarul a spus doar astăzi, la ședința Primăriei despre efectuarea investigațiilor interne privind contractul parcărilor cu plată – ”asta după un an și jumătate de plângeri zilnice în care spuneam că contractul nu este valid și poate aduce mai mult de 30 de milioane de euro pierderi în bugetul municipal!”

În al doilea rând, consilierii au reamintit că, în luna ianuarie a acestui an, Procuratura Anticorupție a indicat despre necesitatea anulării contractului fals privind înlocuirea terenurilor. Cu toate acestea, acest ordin nu a fost încă îndeplinit de către primărie.

”Vă reamintesc: angajatul Primăriei a schimbat propriului frate un teren de pământ de la periferia orașului, pe două terenuri: unul lângă cinematograful “Flacăra“, celălalt – în centrul sectorului Rîșcani. Scrisoarea Procuraturii a fost trimisă în cancelarie și personal primarului. Timp de 4 luni, nu s-a făcut nimic. Au scuipat în fața Anticorupției, și vom vedea cum va reacționa Anticorupția“, – a declarat socialistul.

În al treilea rând, socialiștii au acuzat autoritățile de la Chișinău că audierile publice privind construcția lanțului comercial Kaufland în Chișinău se desfășoară la inițiativa persoanei care a murit mai mult de doi ani în urmă.

Pe data de 21 și 25 aprilie, la Chișinău a avut loc o audiere privind modificarea planului urbanistic zonal pentru terenul de pe strada Testemițanu, unde este planificat să se construiască un supermarket Kaufland.

„Am crezut că doar Iisus Hristos a înviat. Se pare că la noi în Primărie pentru o taxă, e posibil să reînvii și un om mort”, s-a arătat indignat consilierul municipal.

El a arătat decizia semnată de primar privind organizarea audierilor publice. Proprietarul terenului este indicat o persoană fizică.

„Această persoană a fost ucisă pe data de 24 martie 2015. Adică, în urmă cu doi ani, persoana decedată, brusc depune o cerere privind organizarea audierilor publice și semnează modificarea planului zonal pentru Kaufland! Noi accesăm site-ul  Primăriei și din lista de documente vedem extrasul din Cadastrul de bunuri imobiliare. Cum o persoană decedată putea să prezinte acest extras?”

Consilierii Socialiști au îndemnat Procuratura Generală și cea Anticorupție să investigheze cazul.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă