PSRM

14 decembrie 2018

PSRM: Alegătorul va aprecia activitatea Guvernului Filip

Astăzi vor avea loc lucrările ultimei ședințe a Parlamentului Republicii Moldova de legislatura a XX-a.

Se încheie sesiunea de toamnă-iarnă a Parlamentului care, în principiu, este deja o parte a istoriei – una dintre cele mai urîte pagini din istoria contemporană a Moldovei. Dar, din motive neclare, anume această majoritate parlamentară, dirijată din afara Parlamentului, a decis să audieze raportul prim-ministrului Pavel Filip cu privire la activitatea cabinetului de miniștri.

Pe parcursul anului 2018, PSRM a solicitat de nenumărate ori organizarea de audieri ale guvernului și a lui Filip, personal, cu privire la situația din economie și sfera socială. Însă, de fiecare dată aceste solicitări au rămas fără răspuns și Filip nu s-a prezentat niciodată în Parlament.

Astăzi, noi nu considerăm necesară participarea la acest spectacol în plenul Parlamentului în cadrul căruia să ascultăm cum acest guvern antipopular se va lăuda cu „rezultatele” sale umflate.

Noi de nenumărate ori am dat aprecieri activității majorității parlamentare și a cabinetului de miniștri. Cine n-ar convinge poporul Moldovei, de la tribuna parlamentară, că țara, chipurile, se dezvoltă cu succes, rezultatele activității sale sînt vizibile cu ochiul liber.

În politica internă este un colaps total – cei săraci au devenit și mai săraci, oamenii masiv părăsesc țara, businessmenii își închid afacerile, iar cei care încă n-au făcut acest lucru, sunt supuși unei presiuni dure și se află la limita supraviețuirii.

În pofida declarațiilor înflăcărate și a propagandei deschise la televiziunile afiliate majorității parlamentare, astăzi, aproape o jumătate de milion de oameni s-au pomenit sub limita pragului sărăciei. Vorbim de pensionari, persoanele cu nevoi speciale, familiile cu mulți copii și cele incomplete, care nu pot să-și achite facturile și nici să-și cumpere produsele alimentare și medicamentele necesare.

Guvernul actual, care mizează că prin populismul său va putea obține voturi la alegeri, uită să menționeze că a pregătit: reforma administrativă ce prevede lichidarea raioanelor, primăriilor, închiderea policlinicilor, spitalelor, școlilor, grădinițelor și altor instituții de menire socială.

Noi nu am uitat și nu vom uita despre concesiunea a 40 la sută din teritoriul Moldovei, tranzacția cu privire la Stadionul Republican, lipsa unor pași concreți în vederea întoarcerii miliardului furat și punerea acestuia pe umerii cetățenilor – a populației Republicii Moldova și multe altele.

În ceea ce privește politica externă, actuala majoritate parlamentară s-a certat cu toți partenerii, și din Est, și din Vest.

Amintim că noi de mai multe ori am acordat vot de neîncredere guvernului Filip, precum și, direct sau indirect, datorită moțiunilor PSRM, au fost demiși 9 miniștri.

Amintim și faptul că actuala majoritate parlamentară a refuzat să examineze inițiativele sociale înaintate de Președintele Republicii Moldova.

Noi considerăm că unicul judecător al actualului regim politic al Moldovei va fi alegătorul, în cadrul alegerilor parlamentare din 24 februarie, 2019.

Noi suntem siguri că alegătorul va da o apreciere justă activității distructive a actualului Parlament.

Noi suntem un partid al poporului. Vine timpul nostru!

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă