PSRM

19 iulie 2017

PSRM a susținut acțiunea de protest a lucrătorilor medicali împotriva optimizării spitalului din Ocnița

Astăzi, 19 iulie, în comuna Lipnic din raionul Ocnița a avut loc o acțiune de protest împotriva optimizării spitalului raional, care este prevăzută în cardul reformei planificată de către Ministerul Sănătății.

Acțiunea a fost organizată de colectivul spitalului, cu toate acestea au participat și locuitorii orașului. Lucrătorii medicali au fost susținuți și de activiștii Partidului Socialiștilor, fără simbolică de partid
„Ieri a devenit cunoscut faptul că realizarea reformei a fost amânată până în 2018, sub presiunea societății și a Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, dar acțiunea de protest a avut loc, a declarat președintele organizației teritoriale a Partidului Socialiștilor din Ocnița, consilier local de nivelul 1 și 2 al PSRM, Irina Lozovan. – Nici în acest an, nici în anul viitor, nu vom permite închiderea spitalului și a școlii”.

Irina Lozovan a menționat că în anul trecut, în raionul Ocnița s-a planificat închiderea a șapte școli, cu toate acestea ele activează până în prezent.

„Dacă nu va exista o școală, o biserică și un spital, localitatea va pieri, spune consilierul PSRM- așa că le vom apăra.“

Optimizarea spitalului din raionul Ocnița prevede reducerea paturilor de la 145 la 50, lichidarea secțiilor chirurgicale, terapeutice, infecțioase și maternitate, ar rămâne numai secția pentru pacienții grav bolnavi. Optimizarea ar atrage după sine o reducere a personalului medical cu două treimi.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă