PSRM

30 martie 2017

PSRM a solicitat audierea în Parlament a ministrului Educației, Corina Fusu și demiterea acesteia

Deputatul Partidului Socialiștilor Vlad Batrîncea a propus astăzi, 30 martie, în cadrul ședinței de plen a Parlamentului, audierea ministrului Educației, membru al Partidului Liberal, Corina Fusu, cu privire la semnarea de către aceasta a unui ordin anticonstituțional.

”Deja de mai multe ori v-am atras atenția că ministrul Educației a transformat sistemul educațional într-un sistem ideologic unionist, – a declarat Vlad Batrîncea. Astfel, pe 23 martie ea a semnat un ordin prin care toate instituțiile școlare din țară sunt impuse să  desfășoare așa-numita Săptămînă a Educației Istorice dedicată marcării a celor 99 de ani de la unirea Basarabiei cu România. Este o situație fără de precedent când copii sunt impuși în fața unei propagande extreme. Considerăm că Corina Fusu trebuie să fie demisă pentru acțiunile sale anticonstituționale pe care ea le desfășoară în sistemul de învățământ din Republica Moldova”.

Vlad Batrîncea a cerut să se desfășoare audieri cu privire la această situație extremă care s-a format în sistemul de învățământ, datorită acțiunilor Corinei Fusu. El a subliniat că, ministrul Educației încalcă legea și trebuie să fie trasă la răspundere.

Propunerea socialiștilor a fost susținută de comuniști. Președintele fracțiunii PCRM Vladimir Voronin a catalogat acțiunile Corinei Fusu drept crimă împotriva generației din RM. Împotrivă s-au expus liberalii care consideră că data de 27 martie ”zi istorică”.

Cu toate acestea, majoritatea parlamentară a decis să susțină acțiunile antistatale ale unioniștilor, astfel respingând inițiativa socialiștilor.

Reamintim că, în această săptămână Președintele Republicii Moldova Igor Dodon i-a cerut premierului Pavel Filip demiterea Corinei Fusu în legătură cu acțiunile sale anticonstituționale.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă