PSRM

09 august 2016

PSRM a semnat un acord de colaborare cu socialiştii din Serbia

O delegaţie a Partidului Socialiştilor condusă de preşedintele formaţiunii, Igor Dodon, a avuto întrevedere cu ministrul muncii şi politicii sociale a Republicii Serbia, liderul Mişcării socialiste, Aleksandar Vulin. În cadrul întrevederii, părţile au făcut un schimb de opinii pe marginea relaţiilor bilaterale între Moldova şi Serbia şi au semnat un Memorandum de colaborare. 

20160905-094– Acordul pe care l-am semnat astăzi este foarte important atît pentru partidele politice, cît şi pentru ţările pe care le reprezentăm. Pentru formațiunile politice semnarea Acordului reprezintă o posibilitate de a face schimb de experienţă şi de a stabili relaţii bune atît la nivel de partid, cît şi la nivelul organizaţiilor de tineret şi celor de veterani. Importanţa pentru ţări se explică prin faptul că, odată ce colegii noştri reprezintă guvernul, ei fac parte din cercurile de guvernămînt din Serbia. Şi partidul  nostru – Partidul Socialiştilor, va deveni în cel mai apropiat viitor un partid de guvernămînt în Moldova. Iată de ce, stabilirea unor relaţii la nivel de partide este un pas pe calea stabilirii relaţiilor de colaborare între cele două state, a declarat liderul PSRM, Igor Dodon.

20160905-066La rîndul său, ministrul muncii şi politicii sociale din Serbia, Aleksandar Bulin, i-a dorit succes liderului socialiştilor moldoveni în apropiatele alegeri prezidenţiale, exprimîndu-şi convingerea că după ce Igor Dodon va deveni şef al statului, relaţiile dintre Moldova şi Serbia vor deveni mai consolidate și mai fructuoase.

– Amicul nostru Tsipras din „SYRIZA” a făcut o vizită la Mişcarea Socialistă din Serbia cu o lună înainte de scrutinul din care a ieşit învingător. Sper că acest lucru se va repeta şi în cazul lui Igor Dodon, care este un favorit net al cursei electorale pentru postul de preşedinte al Moldovei, a menţionat el.

În finalul întrevederii, liderul PSRM a oferit în dar Mişcării Socialiste din Serbia drapelul Partidului Socialiştilor din Moldova exprimîndu-și speranţa că următoarea întrevedere în acelaşi format va avea loc la Chişinău în lunile următoare.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă