PSRM

31 martie 2021

PSRM a propus extinderea listei beneficiarilor din stânga Nistrului, care vor primi compensații la energia electrică și la gazele naturale

Locuitorii din satele aflate în Zona de securitate vor primi compensații de la stat pentru consumul de energie electrică și gaze naturale. Deputații PSRM au propus extinderea listei beneficiarilor cu care se bucură de compensarea diferenței de tarife la energia electrică și la gazele naturale utilizate de locuitorii unor sate din raioanele Dubăsari, Căușeni și Anenii Noi.

Potrivit inițiative PSRM, de compensare ar urma să beneficieze locuitorii satelor: Chircăiești, Valea Verde, Plopi Știubei din raionul Căușeni, precum și Gura Bâcului, Hârbovăt, Calfa și Roșcani din raionul Anenii Noi. Actualmente, de această facilitate beneficiază locuitorii din Cocieri, Coșnița, Dorotcaia, Molovata Nouă și Pârâta, raionul Dubăsari, Copanca, raionul Căușeni, și ai satului Varnița din raionul Anenii Noi.

De asemenea, prin proiectul de lege se propune revizuirea volumului de consum compensat al energiei electrice și gazelor naturale utilizate în perioada caldă și rece a anului, care nu a fost revizuit timp de aproape doi ani.

Proiectul de lege a fost avizat de Comisia economie, buget și finanțe și va fi propus Parlamentului spre aprobare.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă