PSRM

06 octombrie 2022

PSRM a prezentat blocul economic al planului anticriză

Secretarul executiv al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Vlad Batrîncea, împreună cu deputați ai Parlamentului și ex-ministrul Agriculturii, au prezentat astăzi blocul economic al planului anticriză, despre elaborarea căruia s-a anunțat la finalul sesiunii de primăvară-vară a Parlamentului.

Liderul PSRM a menționat că Guvernul nu face față provocărilor și nu face ceea ce ar trebui, prin urmare, ratingul Conducerii PAS, ca și ratingul Maiei Sandu, este în cădere liberă, iar majoritatea populației pledează pentru alegeri parlamentare anticipate și demisia guvernului.

„Partidul Socialiștilor pregătește astăzi o agendă de proteste cu mai mulți parteneri. Dar cetățenii țării trebuie să înțeleagă care este scopul protestelor și să vadă o perspectivă clară. Pe lângă critici, oamenii vor să audă ce oferă opoziția astăzi și ce viitor va avea Republica Moldova după schimbarea puterii. În această situație, PSRM, cea mai mare forță de opoziție din țară și alternativă a guvernării, înțelege responsabilitatea politică ce îi revine pentru elaborarea soluțiilor necesare pentru ieșirea țării din criză”, a spus Vlad Batrîncea.

Secretarul executiv al PSRM a menționat că planul anticriză al PSRM reprezintă o viziune strategică de dezvoltare a Republicii Moldova, de relansare a economiei naționale, industrializare, de creare a unei agriculturi moderne, precum și de promovare a multor proiecte naționale de care Republica Moldova are nevoie.

El a mai menționat că planul anticriză al PSRM va fi prezentat pentru discuții ample cu experți, politicieni și societatea civilă.

Vlad Batrîncea a atras atenția asupra faptului că astăzi PSRM prezintă doar prima parte a planului anticriză-blocul economic și agricultura.

„Noi, socialiștii, înțelegem foarte bine că obiectivul principal al guvernului astăzi este economia națională. Dacă nu răspundem clar la întrebarea cum va asigura statul dezvoltarea economiei și formarea bugetului, toate celelalte pot fi calificate drept populism steril”, a subliniat liderul PSRM.

El a spus că ulterior vor fi făcute publice și alte componente ale planului anticriză al PSRM în domeniile social, educație, medicină, administrația locală etc.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă