PSRM

09 mai 2022

PSRM a participat la Marșul Victoriei și al „Regimentului Nemuritor”

Peste 25 de mii de locuitori ai Republicii Moldova au participat astăzi la Marșul Victoriei și al „Regimentului Nemuritor”, organizat de Comitetul Național Coordonator „Victoria”. Marșul a demarat în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău și s-a finalizat la Complexul Memorial „Eternitate”, unde a avut loc ceremonia tradițională de depunere de flori la Focul Veșnic.

Cu drapelele Republicii Moldova, drapelul roșu al Victoriei, portretele strămoșilor eroi, panglica Sfântului Gheorghe, concetățenii noștri au mers în marș, cinstind memoria milioanelor de eroi care și-au dat viața pentru pace și pentru libertatea Europei.

În primele rânduri ale coloanei au fost prezenți conducerea Partidului Socialiștilor și a Partidului Comuniștilor, deputați ai parlamentului, consilieri municipali și raionali, activiști ai „Gărzii Tinere”.

„Panglica Sfântului Gheorghe, la fel ca și această acțiune, simbolizează pacea și libertatea. Sunt condamnabile încercările unora de a rescrie istoria. Oamenii trebuie să țină minte și să fie recunoscători bunicilor și străbunicilor noștri pentru Marea Victorie. Marele Război pentru Apărarea Patriei a luat viața a zeci de milioane de oameni care s-au jertfit pentru ca noi să trăim în pace, inclusiv aici, în Republica Moldova”, a remarcat Vlad Batrîncea, Secretar Executiv al Partidului Socialiștilor.

Noi trebuie să păstrăm memoria despre faptele eroice ale bunicilor și străbunicilor noștri și nu vom permite nimănui să denatureze adevărul istoric. Pacea este cea mai importantă realizare a Marii Victorii, pentru care s-a plătit un preț colosal. Și astăzi, noi trebuie să păstrăm și să protejăm pacea și liniștea pe pământul moldovenesc.

La mulți ani de Ziua Victoriei, dragi prieteni!

Sincere felicitări, Moldova!

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă