PSRM

29 martie 2021

PSRM a informat Președintele țării că așteaptă desemnarea candidatului Vladimir Golovatiuc la funcția de Prim-ministru pentru gestionarea urgentă a crizei pandemice

Reprezentanții fracțiunii parlamentare a PSRM au informat astăzi președintele țării despre existența unei majorități legislative formalizate, care a cerut șefului statului desemnarea candidaturii lui Vladimir Golovatiuc pentru funcția de prim-ministru. La consultările cu președintele țării, deputații socialiști au subliniat că, în condițiile în care criza pandemică ia amploare, iar numărul deceselor zilnice provocate de COVID-19 crește, prioritatea supremă a demnitarilor trebuie să fie gestionarea eficientă a acestei situații.

„Viața și sănătatea cetățenilor țării trebuie să aibă mereu prioritate. E nevoie de luat toate măsurile necesare pentru urgentarea procesului de vaccinare anti-COVID-19. De gestionarea eficientă a crizei pandemice depinde și situația economică a Republicii Moldova, la fel ca și achitarea salariilor, pensiilor și altor plăți sociale”, a afirmat la întâlnirea cu Maia Sandu liderul fracțiunii parlamentare a PSRM, Corneliu Furculiță.

PSRM a atras atenție și asupra faptului că majoritatea absolută a cetățenilor, potrivit ultimului sondaj de opinie publică, așteaptă de la clasa politică prioritar să gestioneze situația pandemică și nicidecum alegeri parlamentare anticipate. La fel, ca și majoritatea populației, deputații socialiști cred că învestirea unui guvern cu drepturi depline va facilita soluționarea crizei pandemice.

Banii din bugetul de stat, inclusiv din fondul de rezervă, trebuie utilizați corect în mod special pentru procurarea vaccinurilor și a medicamentelor, să salvăm viețile a cât mai mulți oameni. „Este o irespnsabilitate totală față de propriul popor să ceri acum să cheltui 120 de milioane de lei pentru organizarea unor alegeri parlamentare anticipate în loc ca acești bani să fie utilizați pentru a salva oamenii din țară”, a precizat vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea.

Deputații socialiști au accentuat că tărăgănarea de către Maia Sandu a numirii unui nou guvern plenipotențiar a dus la faptul că Republica Moldova a ratat circa 60 de milioane de euro din partea României. Orice întârziere de numire a unui guvern cu puteri depline ne costă pe noi ca și țară, iar efectele negative le simt cetățenii, au anunțat deputații socialiști. Ei au criticat egoismul Maiai Sandu, care dorește cu tot dinadinsul să-și mărească numărul de deputați ai partidului său în detrimentul țării și au făcut apel la responsabilitatea președintelui țării față de toți cetățenii, nu doar în raport cu membrii PAS.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă