PSRM

26 aprilie 2022

PSRM a cinstit memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl

Astăzi, mai mulți deputați, consilierii municipali și activiști PSRM au depus flori la monumentul victimelor catastrofei de la Cernobîl.

Astăzi se împlinesc 36 de ani de la cea mai mare catastrofă tehnogenă din istorie și cea mai mare catastrofă radioactivă care a avut loc în perioada pașnică ce a provocat suferințe enorme popoarelor din Ucraina, Belarus, Rusia, Moldova și din alte țări ale Europei, pe teritoriul cărora au căzut depuneri radioactive.

Zeci de oameni și-au pierdut viața chiar în primele zile ale avariei, mii de persoane au devenit, ulterior, victime ale ucigașului invizibil – ale radiației, alte zeci de mii și-au părăsit pentru totdeauna locurile natale. Peste 3500 de moldoveni au participat la lucrările de lichidare a consecințelor catastrofei de la Cernobîl din anul 1986, iar sănătatea lor a fost afectată în mod ireversibil.

Astăzi, cinstim memoria celor care au decedat și aducem un omagiu tuturor celor care, cu prețul propriei sănătăți, au contribuit la depășirea consecințelor teribile ale accidentului.

Veșnică amintire eroilor!

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă