PSRM

05 iunie 2023

PSRM a avut o întrevedere cu conducerea Departamentului pentru Relații Internaționale al PCC

La Beijing, delegația PSRM condusă de Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului, președintele fracțiunii BCS, a avut o întrevedere cu directorul Departamentului pentru Relații Internaționale al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez, Liu Jianchao.

Vlad Batrîncea a mulțumit părții chineze pentru invitația de a participa la prima din ultimii trei ani conferință Internațională a partidului, care a avut loc la Wuhan, exprimându-și convingerea că a sosit momentul să se dea o nouă dinamică dezvoltării raporturilor de colaborare interpartinice dintre PSRM și PCC.

Totodată, vicepreședintele Parlamentului RM a remarcat că experiența avansată a colegilor chinezi în domeniul dezvoltării social-economice a statului este un exemplu bun pentru Republica Moldova, socialiștii fiind de părerea că această experiență trebuie analizată, adaptată și aplicată în vederea relansării economiei naționale și depășirii crizei economice.

Ministrul Liu Jianchao a menționat că PCC consideră dezvoltarea relațiilor dintre China și Moldova drept strategică și prioritară, iar Partidul Socialiștilor este privit ca un partener de încredere. De asemenea, Liu Jianchao a menționat că, în condițiile de instabilitate în politica mondială, relațiile bilaterale trebuie construite pe respect reciproc, dezvoltare armonioasă și neamestec în treburile interne.

Părțile au convenit să continue dialogul, schimbul reciproc și cooperarea spre beneficiul popoarelor noastre.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă