PSRM

24 mai 2023

PSRM: 9 Mai – Ziua Victoriei asupra fascismului – va fi mereu o dată sfântă pentru noi!

ПСРМ

Partidul Socialiștilor condamnă intenția regimului de la guvernare de a compromite memoria noastră despre Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

Înainte de alegerile prezidențiale și parlamentare, Partidul Socialiștilor a avertizat alegătorii că Sandu și PAS vor atenta la sărbătorirea Zilei Victoriei, marcată pe 9 mai, și vor încerca să anuleze această sărbătoare sfântă pentru noi toți. Cu regret, avertismentele noastre nu au fost zădarnice.

Conform proiectului de lege înregistrat în Parlament, partidul PAS intenționează să stabilească pe 8 mai „Ziua de comemorare şi reconciliere în memoria celor căzuţi în cel de-al Doilea Război Mondial „, iar ziua de 9 Mai – „Ziua Victoriei și comemorării eroilor căzuți în Marele Război pentru Apărarea Patriei” – s-o anuleze.

În context, amintim de promisiunile date de Maia Sandu înainte de alegerile prezidențiale: „În calitate de președinte, nu voi permite nimănui să vă încalce drepturile. Oamenii pot marca sărbătorile, inclusiv cea de 9 Mai. Acesta este dreptul vostru și nimeni nu poate să vă lipsească de acest drept „. Sandu a demonstrat din nou că promisiunile și cuvintele sale nu valorează nimic.

PSRM reiterează că suntem urmașii învingătorilor și ne amintim cu mândrie și recunoștință de eroii noștri, de bunicii și tații noștri care, cu jertfire de sine, au luptat cot la cot cu alte popoare ale unei țări mari, pentru a apropia Marea Victorie din mai 1945. Datoria noastră morală este să nu uităm de acest lucru, să transmitem această amintire generațiilor viitoare, să respingem ferm toate tentativele de a reduce la tăcere sau de a denatura adevărul despre evenimentele acelor ani.

Partidul Socialiștilor se adresează tuturor cetățenilor Republicii Moldova, tuturor forțelor patriotice, cu un apel de a se uni și apăra dreptul de a sărbători Ziua Victoriei asupra fascismului pe data de 9 mai. Vom continua să marcăm această zi, la fel ca și strămoșii noștri, din generație în generație.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă