PSRM

09 decembrie 2015

La iniţiativa socialiştilor, membrii comisiei parlamentare pentru agricultură şi industrie alimentară s-au întîlnit la Comrat cu producătorii agricoli din sudul ţării

Astăzi, la Komrat a avut loc o şedinţă comună a Comisiei agricultură şi industrie alimentară cu deputaţii Adunării Naţionale a Găgăuziei şi producătorii agricoli din sudul ţării. La şedinţă a participat başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, agenţi economici agricoli, preşedinţi de raion, responsabili de domeniul agriculturii din consiliile raionale, şefii subdiviziunilor ANSA din UTA Găgăuzia, raionul Basarabeasca şi raionul Taraclia, reprezentanţi ai autorităţilor centrale ş.a. 

În cadrul şedinţei au fost abordate subiecte ce ţin de situaţia în sectorul agroalimentar, capacitatea de producţie şi export, barierele ce stau în calea certificării producţiei, precum şi alte probleme cu care se confruntă agenţii economici agricoli din sudul ţării.

Preşedintele Comisiei parlamentare pentru agricultură şi industrie alimentară, socialistul Radu Mudreac a subliniat importanţa stabilirii unui dialog direct mediul de afaceri.

„Pentru noi, este foarte important să fim la curent cu situaţia din sector din prima sursă, motiv pentru care am decis să organizăm această şedinţă la Comrat. Recent am organizat o şedinţă similară la Edineţ. Ne vom deplasa şi în alte raioane pentru ca în cel mai scurt timp să identificăm soluţii concrete pentru redresarea situaţiei din agricultură.”- a spus Radu Mudreac.1

Liderii întreprinderilor agricole  au abordat problema insuficienţei subvenţiilor acordate de stat agricultorilor, precum şi obstacolele birocratice create de Serviciul Vamal la exportul produselor agricole peste hotare. De asemenea, agenţii economici au atras atenţia asupra problemei lipsei de personal în domeniul siguranţei alimentare.

Deputaţii au dat asigurări că toate comentariile şi propunerile înaintate de agricultori vor fi luate în consideraţie la elaborarea, modificarea şi adoptarea unor noi acte normative în domeniu. Totodată, Mudreac a specificat că, din numele Comisiei parlamentare, va adresa Guvernului recomandările necesare pentru soluţionarea cît mai rapidă a problemelor abordate de agricultori în cadrul şedinţei din teritoriu a Comisiei.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă