PSRM

19 iulie 2019

Socialiștii vor solicita verificarea legalității emiterii actelor pentru autorizarea executării lucrărilor de construcții în Chișinău

Partidul Socialiștilor intenționează să solicite verificarea condițiilor și respectarea tuturor normelor legale de emitere a autorizațiilor de construcție în Chișinău, în 2019.

Vicepreședintele parlamentului, fostul președinte al fracțiunii PSRM din Consiliul Municipal Chișinău, Ion Ceban a publicat pe pagina sa de pe rețelele de socializare răspunsul Primăriei Chișinău, la cererea deputatului cu privire la cine a primit autorizarea executării lucrărilor de construcții în acest an și unde sunt planificate construcțiile.

În documentul publicat sunt indicate zeci de adrese unde se planifică construcții și agenții economici care au primit autorizații.

„În ceea ce privește proiectele pentru construcțiile ilegale și dubioase și, în general, în domeniul emiterii autorizațiilor pentru executarea lucrărilor de construcții emise în ultimele luni.

Am primit un răspuns din partea primăriei capitalei la ancheta parlamentară corespunzătoare. Vom trimite aceste informații tuturor autorităților abilitate pentru a verifica temeinic condițiile și respectarea tuturor normelor legislației de emitere a acestor autorizații. Sunt convins că foarte multe documente au fost eliberate cu încălcarea legii.

De asemenea, în spiritul deschiderii și transparenței depline, pentru care am luptat și continuăm să luptăm în Consiliul Municipal și în Parlament, este important ca locuitorii Chișinăului să știe în prealabil unde vor fi demarate construcțiile, astfel încît să poată participa și ei la procesul de verificare.

Considerăm că deja săptămîna următoare va fi necesar să discutăm și să luăm o decizie cu privire la reglementarea acestei probleme în favoarea cetățenilor și a Chișinăului”, a declarat Ion Ceban.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă