PSRM

23 martie 2020

Pentru prima dată ședința operativă a serviciilor primăriei a avut loc în regim online

23 martie 2020 – Primăria Chișinău a desfășurat luni, prima ședință online, în cadrul căreia participanții au discutat despre activitățile departamentelor și întreprinderilor municipale în perioada de carantină, precum și metodele de combatere a virusului COVID-19.

În cadrul ședinței, participanții au discutat despre programul transportului public.

De astăzi, troleibuzele și autobuzele vor circula de la 05.30 pînă la 10.00 și de la 16.00 pînă la 20.00. Toate troleibuzele și autobuzele sunt echipate cu dezinfectanți.

Conducerea parcului de autobuze examinează posibilitatea asigurării instituțiilor medicale, pentru perioada de carantină, cu transport. Pentru ca medicii implicați în salvarea cetățenilor de virus să poată ajunge cu ușurință la serviciu și mai apoi, acasă.

De asemenea, în cadrul ședinței, conducerea departamentului ÎMGFL a raportat că, în urma dezinfectării, pe care locuitorii apartamentelor din blocuri o desfășoară suplimentar în scări, trei angajați ai departametului s-au intoxicat (pe cale respiratorie) .

Trebuie de remarcat că în oraș continuă dezinfectarea spațiilor verzi, a parcurilor, curților, blocurilor de locuit și cele sanitare.

La rîndul său, primarul Chișinăului Ion Ceban, a anunțat că au fost alocate 2 milioane de lei din fondul de rezervă pentru instituțiile medicale, direcțiilor și preturilor, pentru toate cele necesare pe timp de pandemie.

“Am deschis un cont bancar unde au fost alocați peste un milion trei sute mii lei, banii fiind repartizați, la fel, instituțiilor medicale, direcțiilor și preturilor, pentru echipamente, măști, ochelari, mănuși și medicamente”, a anunțat primarul.

În cadrul ședinței s-a discutat despre lansarea unei platforme digitale – bibliotecă online, unde vor fi stocate şi pregătite toate lecţiile în format digital pentru elevi.

Totodată, pentru a informa societatea despre coronavirus, primăria a creat un nou site stopcoronavirus.chisinau.md, unde oricine poate afla despre metodele de combatere a virusului, despre situația actuală și orice alte informații relevante. Campania de informare „Stai acasă” este, de asemenea, în derulare.

Primarul a informat că a fost lansată și campania „Fii voluntar”- unde s-au înregistrat peste 250 de voluntari, care vor veni în ajutorul asistenților sociali și lucrătorilor sociali.

De asemenea, în regim online, primarul Chișinăului, Ion Ceban, a răspuns la întrebările adresate.

După ședința operativă a primăriei, Ceban a spus că „informațiile furnizate în timpul ședinței sunt doar cîteva dintre măsurile pe care primăria le-a luat în ultima perioadă pentru combaterea virusului”.

El a menționat că toate propunerile venite de la șefii de direcții și pretori se vor lua în calcul și după posibilitate vor fi implementate.

Ceban a mulțumit tuturor celor care lucrează zilnic și sunt implicați în lupta împotriva răspîndirii virusului, și anume: medici, farmaciști, conductori, salvatori, angajați ai departamentelor, cei implicați în dezinfectare și în ajutorul cetățenilor.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă