PSRM

01 februarie 2022

Primarii din țară roagă Executivul Gavrilița să continue implementarea proiectului de construcție a platformelor industriale, lansat de Guvernul PSRM

Primarii din țară s-au adresat Guvernului Natalia Gavrilița cu solicitarea de a reactiva proiectul de construcție a platformelor industriale în raioanele țării, lansat de Guvernul PSRM. Primarul din Leova, Alexandru Bujorean, ales pe listele PLDM, a declarat, în cadrul Adunării Generale a Autorităților Publice Locale, că acesta este un proiect vital care va contribui la crearea locurilor de muncă și dezvoltarea localităților și el trebuie să fie implementat în continuare indiferent de faptul cine l-a inițiat.

”Vreau să adresez o solicitare respectuoasă către doamna prim-ministru, care vizează 16 centre raionale din Republica Moldova și anume proiectarea și construcția platformelor industriale multifuncționale. Este un proiect bun care ar stimula deschiderea locurilor de muncă în acele localități în care nu există infrastructură industrială. Indiferent cine și când l-a lansat, vă rugăm, foarte mult, să asigurați implementarea și finalizarea acestui proiect vital, ținând cont și de faptul că APL -urile au alocat și terenurile pentru amplasarea acestor platforme, unii au identificat potențialii rezidenți, iar beneficiarii direcți nu vor fi doar orașele de reședință dar și localitățile din raza de amplasare a acestora”, a declarat primarul.

Inițiativa de creare a platformelor industriale a fost lansată în anul 2019 de președintele Igor Dodon. Scopul acestora este de a crește atractivitatea regiunilor pentru dezvoltarea industrială. Potrivit proiectului, urmau să fie create 18 platforme industriale multifuncționale. În 2020 au fost identificate terenurile unde vor fi amplasate platformele industriale, în acest scop din bugetul de stat fiind alocate 50 de milioane de lei. Proiectul a fost stopat o dată cu venirea la guvernare a PAS.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă