PSRM

11 septembrie 2018

Primăria Chișinăului nu este gata să prezinte proiectul de buget pentru 2019

Direcția finanțe a primăriei Chișinău nu este gata să prezinte pînă la data de 10 octombrie, o versiune prealabilă a proiectului de buget pentru anul 2019.

Acesta este răspunsul la cererea vice-președintelui fracțiunii Partidului Socialiștilor din consiliul municipal Petru Burduja.

În scrisoare este indicat că, potrivit legii, direcția trebuie să prezinte o versiune prealabilă a proiectului de buget și informația proprie. Dar din diferite motive, direcția nu reușește să publice pe site-ul primăriei acest proiect. În acest sens, direcția cere consilierilor să stabilească o altă dată, pentru a putea elabora proiectul.

Liderul fracțiunii PSRM din consiliul municipal Ion Ceban a scris pe rețelele de socializare că ”primăria nu poate să prezinte proiectul bugetului orașului, pentru că Guvernul nu poate sau nu vrea. Ceea ce mai puțin contează”.

El a menționat că bugetul Chișinăului, ca și alte entități trebuie elaborate și prezentate în termen, pentru a fi consultat public cu toți cei interesați sau cu cei pe care îi vizează.

”Vom insista în continuare ca acest proces să fie transparent, participativ și în termen”, a scris Ceban.

Amintim, că anul trecut, pentru prima dată, consiliul municipal a aprobat bugetul în termenii prevăzuți de lege.

41520567_284244665512749_8462163107400122368_n

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă