PSRM

26 decembrie 2019

Președintele a avut o întrevedere cu bașcanul și deputații PSRM, reprezentanți ai Găgăuziei

26 decembrie, 2019. – Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a avut o întrevedere cu bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah și cu deputații fracțiunii PSRM în Parlamentul Republicii Moldova, reprezentanții autonomiei, Fiodor Gagauz, Aleksandr Suhodolski și Ivanna Koksаl.

În cursul dialogului, părțile au discutat situaţia din autonomia găgăuză și cea din ţară, precum și planurile pentru anul 2020. Șeful statului a salutat faptul că grupul de lucru comun, componența căruia a fost actualizată recent, și-a reluat activitatea în Parlamentul Republicii Moldova în vederea armonizării actelor juridice ale autonomiei cu legislația națională.

“Am menționat că la invitația speakerului Adunării Populare a Găgăuziei, Vladimir Cîssa, voi participa la una din primele ședințe ale acestui organ legislativ, din anul viitor. În cadrul acestei întrevederi vom analiza situația din regiune și problemele cu care se confruntă autonomia”, a menționat Igor Dodon pe pagina sa de pe rețelele de socializare.

În altă ordine de idei, participanții la întrevedere au abordat detalii privind vizita oficială pe care o va întreprinde președintele în Republica Turcia, împreună cu premierul Ion Chicu și bașcanul Irina Vlah, în perioada 29-30 decembrie, la invitația Președintelui, Recep Tayyip Erdoğan.

“În cadrul acestei vizite voi prezida prima ședință a Consiliului de Cooperare Strategică la nivel înalt. De asemenea, este preconizată semnarea mai multor acorduri bilaterale interstatale”, a adăugat șeful statului.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă