PSRM

01 iunie 2019

Președintele a recomandat liderilor partidelor să se întîlnească cu reprezentanții Rusiei, UE și SUA

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a recomandat liderilor partidelor parlamentare să se întîlnească cu reprezentanții Rusiei, UE și SUA care sosesc la Chișinău.

Despre aceasta a anunțat sîmbătă, într-un interviu acordat corespondentului TASS, comentînd vizitele de săptămîna viitoare ale vicepremierului, Reprezentantul special al Președintelui FR pentru dezvoltarea relațiilor comercial – economice cu Republica Moldova, Dmitri Kozak, Comisarul European pentru politica europeană de vecinătate și negocieri în vederea extinderii, Johannes Hahn și reprezentantul Departamentului de Stat al SUA, Bradley Freden.

„Salutăm interesul partenerilor noștri externi pentru situația din Moldova. Intenționez să desfășor întrevederi cu oaspeții noștri din Rusia, UE și SUA. În legătură cu discuțiile care au început în presă, am venit cu un apel către liderii partidelor care au acces în parlament ca să desfășoare și ei întrevederi cu aceștia, indiferent de preferințele lor ideologice. Țara noastră are prieteni atît în Vest, cît și în Est. Și politicienii maturi trebuie să manifeste înțelepciune și să se întîlnească cu ei. Știu că partidul care susține președintele, Partidul Socialiștilor, a luat o astfel de decizie – să desfășoare întrevederi cu toți oaspeții”, a spus președintele.

După cum era de așteptat, reprezentanții Rusiei, SUA și UE vor avea întrevederi cu președintele, în guvern și vor discuta și cu liderii principalelor partide politice. Aceste întrevederi vor avea loc în cele zece zile rămase, cînd poate fi formată o majoritate parlamentară și o nouă componență a guvernului va fi aprobată în noul Parlament al Moldovei.

Cu toate acestea, vineri, Viceprim-ministrul Republicii Moldova pentru Integrare Europeană și fostul șef al cabinetului, Iurie Leancă, a cerut liderilor partidelor pro-europene să nu se întîlnească cu vicepremierul FR, Kozak pentru a preveni consolidarea influenței Moscovei.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă