PSRM

16 iunie 2020

Președintele propune implementarea unui mecanism suplimentar de asigurare a protecției de stat persoanelor implicate în procesul de investigare a dosarelor de interes național

Implementarea unui mecanism suplimentar de asigurare a protecției de stat persoanelor implicate în procesul de investigare a dosarelor de interes național. Această inițiativă a fost înaintată de președintele Igor Dodon.

Șeful statului a menționat că în ultima perioadă a primit diverse semnale de la organele competente ale statului precum că asupra factorilor de decizie implicați în investigarea și examinarea dosarelor de interes public și național, cum ar fi cele legate de furtul miliardului, concesionarea aeroportului și altele, sunt tendințe de presiuni și intimidări.

“Suplimentar la cele prevăzute de legislație, în scopul acordării suportului necesar din partea statului, am decis sa propun un proiect de inițiativă legislativă, privind amendarea cadrului normativ ce va permite implementarea unui mecanism suplimentar de asigurare a protecției de stat persoanelor implicate în procesul de investigare a dosarelor de interes național (judecătorilor, procurorilor etc.) atunci cînd există pericole iminente de atentare la viața și sănătatea lor în cadrul exercitării atribuțiilor de serviciu.

În altă ordine de idei, consider judicioasă inițiativa Guvernului privind specializarea instanțelor judecătorești sau a completelor de judecată pe domeniul anticorupție și examinării dosarelor de rezonanță, ceea ce va facilita procesul de combatere a fenomenului corupției în orice formă”, a menționat președintele.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă