PSRM

28 ianuarie 2019

Președintele va acorda susținere tuturor familiilor din Republica Moldova: a fost anunțat planul de acțiune cu ocazia Anului Familiei

Anul 2019 a fost declarat Anul Familie, printr-un decret semnat de Igor Dodon. Pentru a promova, proteja și susține integritatea familiilor, va fi elaborat un program național complex pentru promovarea relațiilor de familie sănătoase. Despre acest lucru a spus Igor Dodon, în cadrul ceremoniei oficiale de lansare a Anului Familiei în Republica Moldova.

Potrivit acestuia, o atenție deosebită va fi acordată inițiativelor sociale pentru dezvoltarea unui program de susținere a familiilor tinere în vederea obținerii unui spațiu locativ; va fi relansată inițiativa prezidențială privind plata capitalului matern prin majorarea cuantumului indemnizației unice la naștere, pentru primul copil, în valoare de 15.000 lei, la nașterea celui de-al doilea – 20.000 lei și celui de-al treilea – 30.000 lei. De asemenea, va fi acordată atenție cuplurilor căsătorite, care sunt împreună deja de mai mulți ani, ca simboluri ale înțelepciunii, fidelității și al respectului reciproc. Reprezentanții președinției, în fiecare săptămînă vor vizita cupluri care sărbătoresc jubileul de 50, 60 și 70 de ani de la înregistrarea căsătoriei.

„În plus, în acest an vom continua proiectele naționale întru susținerea școlilor, implementate de Fundația Primei Doamne, „Din suflet”. În perioada 2017-2018, au fost oferite 33.000 de ghiozdane cu rechizite școlare elevilor de clasa întîi, iar în acest an vom oferi ajutor și copiilor din clasele a II-a și a III-a. Proiectul Național de susținere a grădinițelor va fi extins: mai mult de 350 de grădinițe au primit suport tehnic sau materiale necesare, iar pînă la sfîrșitul acestui an vor primi suport alte 250 de instituții preșcolare. O atenție specială va fi acordată programului de promovare a unui stil de viață sănătos, inclusiv prin construirea și renovarea complexelor sportive”, a afirmat șeful statului.

Igor Dodon și-a exprimat încrederea că viitorul Republicii Moldova, continuitatea poporului moldovenesc, depind de capacitățile fiecăruia dintre noi și de înțelepciunea pe care o vom demonstra în acțiunile noastre de redresare a situației demografice din țară și de fortificare a instituției familiei.

“Vreau să urez tuturor, în Anul Familiei, mari succese în realizarea tuturor planurilor și speranțelor noastre”,

a încheiat Dodon.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă