PSRM

21 februarie 2020

Președintele a numit trei scenarii posibile de evoluare a situației politice în țară

21 februarie 2020 – Șeful statului consideră că există trei scenarii posibile de evoluare a situației politice în țară. El a vorbit despre acestea în cadrul platformei „Președintele răspunde”.

Primul scenariu, potrivit lui Igor Dodon, este că totul va rămîne așa cum a fost pînă acum.

„Adică, Guvernul, în absența unei majorități stabile în Parlament, va fi minoritar și va propune proiecte de lege pentru care deputații, inclusiv Candu și alții, pot vota”, a menționat el.

Al doilea scenariu este o coaliție oficială, care, potrivit președintelui, nu trebuie exclusă.

„În aceste condiții, ar putea fi coaliția PSRM-PDM dacă Partidul Democrat este reformat, restructurat”, a explicat el.

Al treilea scenariu – alegerile parlamentare anticipate, care, însă, notează Dodon, vor deveni o problemă pentru țară, deoarece atunci majoritatea proiectelor socio-economice prezintă riscul de a fi blocate sau suspendate.

„Pentru socialiști nu este o problemă să meargă la alegeri anticipate, dar pentru țară acest lucru poate deveni o problemă, în plus vor fi cheltuiți 70-80 de milioane de lei pentru organizarea acestora.

Cine își dorește alegeri anticipate? Maia Sandu, pentru că este în afara Parlamentului și vrea să revină, Ilan Șor, pentru că vrea să destabilizeze situația, deoarece Procurorul General a început serios să investigheze “furtul secolului” și afacerea cu aeroportul. Șor speră că, în cazul alegerilor anticipate, va exista confuzie și acesta nu va fi deranjat.

Dar, în general, nu consider alegerile anticipate o cale de ieșire din situație”, a adăugat Dodon.

Șeful statului a mai dat asigurări că, indiferent de scenariul care va fi pus în aplicare, Ion Chicu va rămîne prim ministru cel puțin pînă la sfîrșitul acestui an, cu toate acestea, președintele ar dori ca acesta să conducă Guvernul pînă în 2023, pentru că face față sarcinilor care i-au fost atribuite. În același timp, Dodon nu a exclus că un șir de miniștri pot fi înlocuiți.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă