PSRM

24 martie 2020

Președintele țării a semnat un decret care le permite militarilor să participe la acțiunile de combatere a COVID-19

Comandantul Suprem al Forțelor Armate, Igor Dodon, a semnat decretul care permite militarilor să participe la acțiunile de combatere a virusului ucigaș COVID-19.

„Ministerul Apărării urmează să disponibilizeze la necesitate resursele sale logistice pentru sprijinirea personalului medical implicat în gestionarea crizei respective, fie că este vorba despre punerea la dispoziție a unor unități spitalicești, de implicare a personalului medical militar, de capacități de transport, puse la dispoziția autorităților sau alte tipuri de sprijin.

Totodată, militarii urmează să ajute ministerul Afacerilor Interne în realizarea măsurilor deja luate de autorități de combatere a răspîndirii virusului, inclusiv să patruleze în locurile publice pentru a asigura respectarea distanței sociale (implicit a autoizolării vîrstnicilor sau copiilor), un lucru vital în prevenirea răspîndirii pandemiei și în reducerea cazurilor de îmbolnăvire a categoriilor de cetățeni vulnerabili.

Acolo unde va fi necesar, militarii vor asigura și sprijinul persoanelor în etate pentru ca acestea să nu fie nevoite să părăsească domiciliu”, a anunțat președintele.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă