PSRM

04 noiembrie 2017

Preşedintele PSRM, Zinaida Greceanîi a participat la întrevederea cu Suveranul Pontif, Sanctitatea Sa Papa Francisc

Pe 4 noiembrie, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a avut o întrevedere cu Suveranul Pontif, Sanctitatea Sa Papa Francisc. Întâlnirea a avut loc în cadrul vizitei de lucru, pe care șeful statului o întreprinde în Italia. La întrevedere a participat Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Zinaida Greceanîi.

În cursul dialogului, șeful statului a  menţionat importanţa pe care o acordă Moldova colaborării cu Sfîntul Scaun. Ţara noastră îşi declară adeziunea pentru dezvoltarea dialogului interreligios, de consolidare a parteneriatului în sfera socială, educaţională, medicală şi alte domenii.

“Am remarcat rolul deosebit al Papei de la Roma în activităţile de pacificare, contribuţia sa la instaurarea echităţii şi solidarităţii în lume. Am exprimat Suveranului Pontif cuvinte de recunoştinţă pentru soluționarea problemelor contemporane de importanţă majoră, pentru implicarea sa în stabilirea dialogului între civilizaţii şi religii”, a spus Igor Dodon.

Șeful statului a subliniat că Legea Supremă a statului, Constituţia Republicii Moldova, garantează libertatea conştiinţei şi religiei. Totodată, poporul Moldovei este un promotor al valorilor creştine. Creştinismul, fiind religia majorităţii poporului nostru, are o influenţă decisivă asupra identităţii noastre şi a valorilor morale ale poporului nostru.

Președintele ţării a apreciat pozitiv cooperarea dintre Bisericile Ortodoxă şi cea Catolică, fiind într-o dezvoltare continuă şi eficientă, în ultimii ani. “Am amintit de întrevederea de la Havana dintre Papa de la Roma şi Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii Kiril. Mi-am exprimat speranţa că reluarea dialogului direct între conducătorii celor două Biserici va contribui la consolidarea ţării şi la protejarea valorilor creştine fundamentale şi, în special, la protejarea creştinilor în regiunile unde sînt înregistrate cazuri de persecutare şi discriminare a acestora”, a subliniat șeful statului.

Totodată, Igor Dodon a indicat asupra activităţii eficiente a Bisericii Catolice din Moldova. Alături de alte organizaţii religioase, Biserica Romano-Catolică desfăşoară o activitate fructuoasă în sfera socială, umanitară, educaţională, în identificarea victimelor traficului de fiinţe umane.

În finalul întrevederii, Igor Dodon a dorit Suveranului Pontif multă sănătate şi continuarea lucrărilor în numele păcii, umanismului şi dezvoltării umane.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă