PSRM

30 mai 2017

Președintele Republicii Moldova a revocat din funcție patru miniștri liberali

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a semnat decretele de demisie a ministrului Transporturilor, Iurie Chirinciuc, ministrului Educației, Corina Fusu, ministrulului Mediului, Valeriu Munteanu și viceprim-ministrului pentru probleme sociale, Gheorghe Brega.

Documentele au fost semnate de șeful statului astăzi, 30 mai. Dodon a spus că semnarea decretelor de demitere a favoriților Partidului Liberal constituie nu doar un gest administrativ, ci și unul de dreptate istorică și politică pentru Republica Moldova.

” Am declarat că nu voi ezita să semnez decretele de demisie a miniștrilor liberali. Niciodată însă până acum nu s-a combinat într-o măsură atât de gravă incompetența cu dorința de lichidare a acestei țări, ca în cazul miniștrilor liberali. Acești miniștri ca și liderii lor politici nu-și ascundeau intențiile lor unioniste și dorința de a elimina Moldova ca stat”, a declarat Dodon.

Anterior, ministrul Transporturilor Iurie Chirinciuc a fost suspendat din funcție în legătură cu intentarea unui dosar pe numele său, iar Fusu și Munteanu au demisionat benevol, supunânduse deciziei din interiorul partidului. Gheorghe Brega în locul demisiei a cerut concediu și ajutor financiar, dar, de asemenea, mai târziu, a scris o cerere de demisie.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă