PSRM

11 octombrie 2017

Președintele Republicii Moldova a declarat importanța existenței CSI în interesele tuturor membrilor săi

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a vorbit în cadrul ședinței Consiliului șefilor de state al CSI, care a avut loc la Soci, pe data de 11 octombrie. În setul de decizii adoptate se regăseşte cea cu privire la declararea anului 2020 drept An al aniversării a 75-a a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei și Declarația comună a șefilor de state cu privire la sprijinul institutului familiei și valorilor familiale tradiționale.

În discursul său, Igor Dodon a menționat importanţa existenţei CSI în interesele tuturor membrilor săi.

”Nu doar dezvoltarea economică, dar şi însăşi statalitatea Moldovei depind de stabilitatea şi procesele pozitive din ţările CSI şi din UEEA. Pentru noi, existența CSI şi a UEEA este fără echivoc o chestiune de supravieţuire ca stat”, a subliniat președintele.

La ședința Consiliului au fost adoptate Conceptele statelor-membre ale CSI privind combaterea corupţiei, combaterea activităţilor de legalizare a veniturilor obţinute pe căi ilegale, a finanţării terorismului şi distribuire a armamentului de distrugere în masă şi alte decizii.

Igor Dodon a remarcat cu regret că Moldova a ratat posibilitatea de a prelua președinția CSI în anii urmatori.

”Dar, nu renunţăm la această idee şi vom depune eforturi pentru obţinerea acestui statut. Am exprimat interesul Moldovei pentru preluarea preşedinţiei în cadrul CSI, în viitorul cel mai apropiat”, a declarat Președintele Republicii Moldova.

Șeful statului a menționat că Moldova ”trebuie să dezvolte cooperarea atît spre Vest, cît şi spre Est. Potenţialul enorm al cooperării noastre cu partenerii din Est rămîne nevalorificat pe deplin. Sînt convins că Moldova trebuie să aibă un rol mai activ în spaţiul post-sovietic, în special în cadrul CSI şi UEEA”.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă