PSRM

01 septembrie 2021

Președintele PSRM: Nu ne putem permite ca cineva de la guvernare să sacrifice educația școlară și să expună elevii, părinții, învățătorii la nedreptate

Președintele PSRM, Igor Dodon, a felicitat toți elevii, profesorii, dar și părinții cu începutul unui nou an școlar. În mesaj, liderul socialiștilor i-a asigurat pe dascăli că este alături de problemele și doleanțele lor.

”Noi ne dorim cu toții ca de la 1 Septembrie programul de instruire să fie mai apropiat de normalitatea de până la pandemie. După un an și jumătate de experiență acumulată de sistemul medical și datorită unui procent considerabil mai înalt de imunizare pe care l-a obținut societatea, inclusiv grație vaccinurilor, noi astăzi așteptăm ca studiile să revină la forma și la calitatea de cândva, când elevii și profesorii comunicau nemijlocit, în sălile de clasă, când părinții puteau pleca liber la serviciu, iar școlile erau, cu adevărat, a doua casă pentru zeci de mii de copii”, se menționează în mesaj.

Președintele PSRM mai amintește că generația elevilor de azi va reprezenta societatea moldovenească de mâine, care este viitorul nostru comun.

”Noi ne dorim o societate a viitorului bine educată, competentă și responsabilă. Iată de ce, calitatea studiilor trebuie să fie o prioritate de prim ordin pentru guvernare, iar orice abuz care conduce la blocarea procesului normal de instruire trebuie abordat foarte critic. Nu ne putem permite ca cineva de la guvernare, din lipsă de soluții și din lipsă de viziune, să sacrifice educația școlară și să expună elevii, părinții, învățătorii și lucrătorii din școli la nedreptate și să-i transforme în victime ale unor decizii strâmbe”, menționează Dodon.

Liderul PSRM a mai declarat că, în acest an, fiul cel mai mic merge în clasa I, iar feciorul cel mare a devenit student, fiind acceptat la două universități, una din Rusia, alta din China, la facultatea de astrofizică.

”Iată de ce înțeleg foarte bine și emoțiile, și îngrijorările părinților care își doresc din toată inima o atmosferă de normalitate în școlile din țară. Să sperăm că bunul simț va triumfa, iar cei care promovează abuzuri față de pedagogi vor renunța benevol la ele”, se spune în mesajul președintelui PSRM.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă