PSRM

24 iulie 2019

Președintele: Pensiile trebuie indexate de două ori pe an

În această dimineață șeful statului a avut o întrevedere cu colaboratorii aparatului președinției. În cadrul acesteia s-au discutat cîteva inițiative cu caracter economic și social în scopul impulsionării dezvoltării creșterii economice și sporirii gradului de protecție socială a cetățenilor țării.

Potrivit lui Igor Dodon, una dintre aceste inițiative va fi introducerea mecanismului de indexare a pensiilor de 2 ori pe an, care ar permite ajustarea la timp a mărimii pensiilor la evoluția prețurilor de consum. În același timp, șeful statului pledează pentru garantarea pe o perioadă echitabilă a dreptului la pensie pentru limita de vîrstă pentru urmași, în cazul decesului persoanei asigurate.

“Această măsură ar spori gradul de protecție socială a urmașilor persoanelor, care au contribuit toată viața la fondul social, dar au decedat prematur”, consideră președintele.

Aceste și alte inițiative vor fi discutate într-un format mai larg. Este demn de remarcat faptul că șeful statului promovează aceste inițiative de cîțiva ani, doar că de fiecare dată au fost blocați de regimul anterior.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă