PSRM

23 aprilie 2016

Preşedintele Partidului Socialiştilor Igor Dodon a ţinut un discurs în fața participanților la cel de-al VIII Congres al partidului politic „Spravedlivaia Rossia”.

Igor Dodon şi-a început discursul salutîndu-i în limba moldovenească pe toţi delegaţii Congresului din numele celui mai mare partid din Republica Moldova şi cea mai mare fracţiune în Parlamentul ţării. Politicianul a remarcat importanţa majoră pe care o acordă PSRM colaborării interpartiinice cu „Spravedlivaia Rossia” şi a adus mulţumiri liderului formaţiunii, Serghei Mironov, pentru încrederea şi susţinerea acordată. 

DODON4”Am semnat Acordul de colaborare interpartiinică doar 2 ani în urmă. Pe atunci aveam un grup foarte mic de deputaţi şi eram la început de cale, dar, pe parcursul acestor 2 ani, în rezultatul unei lupte consecvente şi datorită contribuţiei colegilor noştri, am reuşit să devenim cel mai mare partid pe arena politică a Republicii Moldova. Ţin să aduc aparte cuvinte de mulţumire domnului Mironov pentru sprijin, colaborare, pentru susținerea care ne-a acordat-o în ultimii ani”, a spus Dodon.

În continuarea discursului, Igor Dodon a reiterat poziția Partidului Socialiştilor în favoarea colaborării economice euroasiatice și soluţionării diferendului transnistrean în baza creării unui stat federativ. ”Vom face totul pentru a crea în Republica Moldova un stat echitabil, social orientat”, a adăugat el.

DODON3În acelaşi timp, liderul socialiştilor a indicat că ambele ţări au în perspectivă o „vară încinsă şi o toamnă şi mai fierbinte” – în Federaţia Rusă urmează să aibă loc alegerile pentru Duma de Stat, iar în Moldova – alegerile prezidenţiale. În acest context Dodon și-a exprimat speranța că scrutinul prezidențial va avea loc odată cu alegerile parlamentare anticipate, iar în contextul alegerilor din FR, i-a dorit formaţiunii „Spravedlivaia Rossia” succese şi reuşite în votarea ce va avea loc la vară.

În finalul discursului său,  liderul socialiştilor a declarat că nimeni nu va reuşi să declanşeze un conflict între Moldova şi Rusia, deoarece ţările noastre sînt legate nu doar de un trecut şi un prezent comun, ci şi de un viitor comun. ”Ţările noastre parcurg nu cea mai fericită perioadă. Dar, sînt convins că cei care încearcă să ne dezbine şi să provoace un conflict între noi, nu vor avea izbîndă în tentativele sale. Noi avem o istorie comună, avem aceeaşi religie – Ortodoxa. Avem un prezent comun – sute de mii de moldoveni de-ai noştri muncesc în Rusia. Şi noi avem un viitor comun. Sînt convins că acest viitor va avea loc în Spaţiul economic euroasiatic, a spus Dodon.

Amintim că o delegaţie a deputaţilor socialişti, condusă de Igor Dodon, liderul PSRM, se află la Moscova cu o vizită de lucru de două zile, la invitaţia partidului „Spravedlivaia Rossia”, în cadrul căreia participă la lucrările celui de-al VIII-lea Congres al formaţiunii politice „Spravedlivaia Rossia”. Partidul Socialiștilor din Republica Moldova are stabilite relații strînse de colaborare cu Partidul ”Spravedlivaia Rossia”, iar în iunie 2014 cei doi parteneri au semnat un Acord de colaborare interpartiinică.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă