PSRM

11 iunie 2021

Zinaida Greceanîi va participa la Forumul Diplomației de la Antalya

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi va participa la Forumul Diplomației de la Antalya care se va desfășura în perioada 18-20 iunie 2021, sub auspiciile Președintelui Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan. Anunțul a fost făcut în cadrul întrevederii de astăzi a speakerului cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotențiar al Republicii Turcia în Republica Moldova, Gürol Sökmensüer.

Președintele Parlamentului a menționat că a acceptat cu mare plăcere invitația de a participa la această reuniune anuală a liderilor politici, oficialilor de rang înalt, mediului academic, formatorilor de opinie, mass-media și a reprezentanților din sectorul privat, precum și a intelectualilor remarcabili din domeniul afacerilor internaționale și al diplomației.

Zinaida Greceanîi a remarcat existența bunelor relații de colaborare și prietenie între cele două state și a accentuat interesul pentru consolidarea acestora în viitor.

În context, Ambasadorul Gürol Sökmensüer a mulțumim Președintelui Parlamentului pentru”Medalia Democrației” primită cu prilejul celor 30 de ani ai Parlamentului Republicii Moldova. ”Această distincție reprezintă simbolul prieteniei între țările noastre”, a spus oficialul turc.

La rândul său, Zinaida Greceanîi a subliniat că este cea mai înaltă distincție a Legislativului și a fost acordată pentru contribuții meritorii în promovarea, dezvoltarea și aprofundarea relațiilor moldo-turce și în semn de înaltă recunoștință pentru sprijinul acordat Republicii Moldova, inclusiv prin atitudinea personală a diplomatului.

În discuție a fost abordată situația politică din Republica Moldova și campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate. Ambasadorul Republicii Turcia la Chișinău a menționat că la monitorizarea alegerilor vor participa și doi deputați turci. De asemenea, Gürol Sökmensüer a dorit speakerului mult succes în scrutinul electoral.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă