PSRM

03 iulie 2019

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi participă la forumul internațional ”Dezvoltarea parlamentarismului”, la Moscova, alături de șefi din 49 de legislative din lume.

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi participă la forumul internațional ”Dezvoltarea parlamentarismului”, la Moscova, alături de șefi din 49 de legislative din lume. Zinaida Greceanîi a fost invitată să țină un discurs în cadrul sesiunii de totalizare a forumului.

”Moldova a adus un exemplu unic de cooperare a marilor jucători geopolitici și regionali în interesul și beneficiul unui stat. Experiența noastră arată că în lumea modernă și în conjunctura regională și mondială actuală este loc de dialog, de consens și progres, inclusiv pentru forțe care reprezintă tradițional părți diferite ale electoratului. Grație poziției consolidate a președintelui țării Igor Dodon, a Partidului Socialiștilor și a blocului ACUM, cu suportul masiv al majorității locuitorilor Moldovei, precum și a partenerilor externi, am reușit să schimbăm pe cale pașnică și într-o manieră legitimă puterea. În premieră, țara noastră are șansa să promoveze o politică externă echilibrată, bazată pe relații reciproc avantajoase în Est și în Vest”, a spus președintele Parlamentului.

Potrivit doamnei Zinaida Greceanîi, astăzi Moldova scrie o nouă filă în istoria sa, pentru că niciodată pînă la această oră majoritatea parlamentară nu a avut susținerea și simpatia întregii societăți și suportul tuturor partenerilor externi. ”Suntem pregătiți să împărtășim experiența noastră unică, precum și să intensificăm colaborarea cu alte parlamente pentru schimb de inițiative și proiecte eficiente și inovative. Comunitatea internațională se confruntă cu noi și noi provocări. Sunt sigură că este în interesul și în puterea noastră să aducem cooperarea interparlamentară la un nivel calitativ nou și să-i dăm mai multă consistență”, a menționat președintele Parlamentului în discursul său.

La ediția a doua a Forumului internațional ”Dezvoltarea parlamentarismului” care s-a desfășurat la Moscova în perioada 1-3 iulie 2019, participă cca 800 de reprezentanți ai 131 de țări. Deputați din 85 de țări și 49 de președinți de parlamente.

Inițiativa de organizare a Forumului aparține Dumei de Stat a Adunării  Federale a Federației Ruse. Principalele teme de discuții au fost subiecte de securitate, economie, lupta cu sărăcia și discriminarea. Obiectivul reuniunii este promovarea unei agende comune internaționale de cooperare parlamentară.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă