PSRM

25 iulie 2019

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu reprezentanții EBA și AmCham

Lupta cu corupția este una din prioritățile majorității parlamentare, deoarece nu putem subestima impactul negativ pe care acest fenomen îl are în dezvoltarea țării și a mediului de afaceri, a declarat președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi la întrevederea cu reprezentanții Asociatiei Businessului European (EBA) și Camera de Comerț Americana (AmCham).

Președintele Parlamentului a subliniat deschiderea pentru conlucrare cu mediul de afaceri în procesul de elaborare și examinare a legilor. Zinaida Greceanîi a menționat că optează pentru un cadru legislativ previzibil și de durată care să asigure dezvoltarea businessului și atragerea a noi investiții în Republica Moldova. Ea a optat pentru revenirea la practica aprobării politicii bugetar-fiscale pe termen mediu, cum ar fi ciclu de trei ani. De asemenea, șeful Legislativului a optat pentru consultarea legilor de profil cu mediul de afaceri, pînă la adoptarea finală a documentelor.

Poziția președintelui Parlamentului a fost salutată de reprezentanții EBA și AmCham. Ei au transmis un set de propuneri și recomandări pentru Parlament, care vizează prioritățile investitorilor pe termen scurt și mediu.

Părțile au discutat despre nevoia asigurării transparenței procesului decizional, implicarea mediului de afaceri pentru verificarea aplicabilității legilor și expertiză, dar și despre măsurile necesare pentru transformarea țării într-un stat competitiv și atractiv pentru investitori.

Oamenii de afaceri au mulțumit pentru oportunitatea acestui schimb de poziții și au subscris priorității anunțate de președintele Parlamentului pentru edificarea unui stat de drept ca o premisă pentru dezvoltarea economică a țării.

La întrevedere au participat vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari, responsabil de blocul economic, președinți și vicepreședinți ai comisiilor relevante.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă