PSRM

25 februarie 2020

Președintele Parlamentului Moldovei și Prim-ministrul Armeniei au discutat oportunitățile de extindere a cooperării moldo-armene

Erevan, 25 februarie 2020 – În marja vizitei oficiale în Armenia, Președintele Parlamentului Republicii Moldova Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu prim-ministrul acestei țări, Nikol Pașinian. În cadrul discuțiilor au fost discutate pe larg posibilitățile de extindere a cooperării moldo-armene, în special, în domeniul comercial-economic.

Niko Pașinian a salutat prezența delegației moldovenești la Erevan și a menționat că asemenea întrevederi contribuie la extinderea relațiilor de colaborare și prietenie între țări. În context, prim-ministrul Armeniei și-a exprimat încrederea că vizita sa în Republica Moldova, planificată pentru anul curent, va contribui la dezvoltarea dinamica a raporturilor moldo-armene. În acest sens, conducătorii Comisiei mixte guvernamentale moldo-armene de dezvoltare economică urmărească să stabilească prioritățile agendei bilaterale în sfera respectivă.

Premierul a menționat că distanța mare care desparte țările noastre din punct de vedere teritorial nu trebuie să fie un impediment pentru parteneriatul nostru și că este nevoie de a identifica soluții creative pentru a o depăși.

De asemenea, premierul armean a subliniat că diaspora armenească în Republica Moldova, mare și activă, este un factor îmbucurător și o premisă suplimentară pentru extinderea colaborării noastre.

La rândul său, Zinaida Greceanîi a subliniat interesul Moldovei pentru aprofundarea relațiilor dintre oamenii de afaceri ai celor două țări și a menționat că autoritățile țării noastre depun eforturi pentru a consolida și îmbunătăți mediul de afaceri și cel investițional. Speakerul a menționat existența unui cadru fiscal favorabil, posibilităților de export în spațiul UE și eforturile de îmbunătățire a sistemului justiției.

A fost subliniat interesul Republicii Moldova față de crearea de platforme comune pentru producere și export în domeniul agroindustrial.
De asemenea, părțile au pledat pentru promovarea reciprocă a turismului.

Zinaida Greceanîi a mulțumit pentru deschiderea mare a autorităților armene față de țara noastră și disponibilitatea de a împărtăși experiențele sale.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă