PSRM

25 iulie 2019

Președintele Parlamentului a discutat cu ambasadorii statelor membre ale UE, acreditați la Chișinău

Rezultatele vizitei recente a Președintelui Parlamentului Republicii Moldova, la Bruxelles, Parlamentul European au fost discutate la întrevederea de astăzi a speakerului Zinaida Greceanîi cu 18 ambasadori ai statelor membre ale UE, acreditați la Chișinău.

Președintele Parlamentului a făcut o retrospectivă a discuțiilor purtate cu Președintele Parlamentului European, David Maria Sassoli menționînd că a reiterat poziția Republicii Moldova de promovare a unei politici externe echilibrate. A vorbit despre relațiile interparlamentare existente, perspectiva bilaterală de cooperare.

Potrivit speakerului, a fost o discuție foarte bună, în cadrul căreia a fost accentuat faptul că Acordul de Asociere cu UE trebuie să devină unul funcțional, iar acțiunile realizate în interesul oamenilor.

La rîndul său, Șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko a apreciat semnalul puternic confirmat la întrevederea cu Președintele Parlamentului European pentru angajamentul în implementarea Acordului de Asociere. ”Aveți susținerea noastră plenară în acest parcurs”, a subliniat Ambasadorul Peter Michalko.

De asemenea, în discuție părțile au abordat subiecte ce vizează reformele instituționale, alegerile locale generale, relațiile bilaterale ulterioare etc.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă