PSRM

24 iunie 2019

Președintele Parlamentului a avut o întrevederea cu vicepreședintele Parlamentului European

”Contăm pe extinderea domeniilor de cooperare cu Parlamentul European. Toate angajamentele asumate de Republica Moldova vor fi îndeplinite, astfel încît să fim eligibili pentru o asistență financiară mult mai mare decît cea agreată anterior”, a declarat președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi, astăzi, la întrevederea cu Heidi Hautala, vicepreședinte al Parlamentul European.

Președintele Parlamentului a subliniat că stabilitatea politică și economică sunt foarte importante pentru dezvoltarea țării, iar colaborarea între forțele politice care au format majoritatea parlamentară este în măsură să asigure această stabilitate.

Referindu-se la priorități, Zinaida Greceanîi a spus că investițiile nu vor veni în Republica Moldova, dacă investitorii nu vor avea încredere că există o justiție funcțională. ”Justiția trebuie să fie sub controlul cetățenilor”, a spus Zinaida Greceanîi. Potrivit ei, judecătorii, funcționarii și demnitarii trebuie să nu uite că depun jurămîntul în fața țării și nu a vreunui partid sau persoane.

Întrebată despre Codul electoral, președintele Parlamentului a dat asigurări că obiectivul majorității parlamentare este crearea unor reguli clare, pe termen lung, consultate cu experții și Comisia de la Veneția, pentru un proces electoral corect, democratic și incluziv.

De asemenea, Zinaida Greceanîi a solicitat Parlamentului European suport și expertiză pentru comisiile de anchetă instituite în Parlament pentru asigurarea unor rezultate bune și a unor investigații calitative.

La rîndul său, deputații din Comisia pentru afaceri externe a Parlamentului European (AFET) au anunțat suport plenar pentru Republica Moldova și au asigurat de susținere autoritățile și disponibilitate pentru extinderea colaborării cu țara noastră.

Delegația AFET este condusă de către Heidi HAUTALA, Vicepreședintele Parlamentului European. 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă