PSRM

11 iulie 2018

Igor Dodon şi Preşedinţia rămîn a fi lideri absoluţi în topul încrederii din partea cetăţenilor

După un an şi jumătate de activitate în funcţia de şef al statului, Igor Dodon continuă să rămînă favoritul încrederii populaţiei. Acest lucru îl confirmă rezultatele unui sondaj organizat de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor din Republica Moldova, care au fost prezentate, astăzi, în capitală.
Potrivit rezultatelor investigaţiei, ratingul de încredere direct faţă de şeful statului constituie 50,2%, adică mai mult de o jumătate din populaţia ţării. În acelaşi timp, numărul cetăţenilor care apreciază pozitiv activitatea preşedintelui este şi mai mare, constituind 52,3%.
Este de menţionat că Preşedinţia administrată de Igor Dodon continuă să cucerească topul ratingului de încredere al cetăţenilor faţă de instițiile statului. Astfel, în premieră, Preşedinţia a urcat pe treapta a doua a ratingului, în timp ce, în perioada administraţiei lui Nicolae Timofti, aceasta se plasa stabil pe poziţii inferioare.
Primul loc, tradiţional, a revenit Bisericii, iar cel de-al treilea – Primăriei. Este de notat faptul că Guvernul ocupă doar locul VII, iar Parlamentul – locul XIII.
Sondajul a fost efectuat de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor din Republica Moldova, în perioada 26 iunie – 7 iulie. La sondaj au participat 1195 de respondenţi din 81 de localităţi ale ţării. Marja de eroare constituie +/-3%.
PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă