PSRM

27 august 2017

Președintele a felicitat cetățenii Moldovei cu ocazia Zilei Independenței

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a adresat astăzi, 27 august, cetățenilor Republicii Moldova, un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Independenței.

El a menționat că data de 27 august “este un eveniment de însemnătate deosebită, prin care conștientizăm mîndria de neam a națiunii moldovenești.
Potrivit lui Igor Dodon, ”în cei 26 de ani, Moldova a trecut prin multe încercări și provocări, dar, în pofida lor, am demonstrat capacitatea de a asigura continuitatea statalității țării noastre, prin edificarea republicii și păstrarea neutralității”.

Însă prea multe greșeli au fost comise de către guvernările care s-au perindat în acest sfert de secol.

“Au fost risipite și jefuite bogățiile enorme ale poporului, au fost luate decizii greșite care au dus la evenimente tragice. În consecință, încă avem o țară fragmentată, dezbinată ideologic și identitar”

Șeful statului a menționat că “acum, misiunea noastră, a întregului popor, este să temperăm patimile, să reducem din această dezbinare. Avînd o societate polarizată geopolitic, interesul național ne îndatorează să reîntregim țara. Dar pentru asta trebuie să renunțăm la vechile fixații, să încetăm de a mai fi ostaticii unor proiecte politice care ne învrăjbesc.
Sînt ferm convins că în prezent, cînd arena internațională este tulburată de conflicte și dușmănie, există o singură soluție înțeleaptă în politica noastră – să ne concentrăm pe dezvoltarea Moldovei, astfel încît țara să fie prioritatea națiunii, nu un plan geopolitic.
De importanță primordială trebuie să fie ridicarea calității vieții, sporirea natalității, reducerea nivelului corupției, reducerea emigrației, îmbunătățirea educației și a medicinii, dezvoltarea agriculturii, împăcarea interetnică”.

În concluzie, șeful statului s-a adresat către politicienii din guvernare și din opoziție deopotrivă, cu un apel de orientare spre Moldova, nu spre Vest sau Est. “Dar și mai mult mizez pe înțelegerea și susținerea voastră, stimați concetățeni”, a subliniat Igor Dodon.

Președintele a felicitat cetățenii cu prilejul independenței țării, și a exprimat încrederea că “voința poporului, ca suveran al statului, va fi cuvînt de lege”.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă