PSRM

14 octombrie 2019

Federațiile sportive susțin candidatura lui Ion Ceban la funcția de primar al Chișinăului

Reprezentanții federațiilor sportive internaționale și naționale, împreună cu sportivi de seamă din Moldova, și-au exprimat susținerea pentru Ion Ceban, candidatul Partidului Socialiștilor (PSRM) la funcția de primar general al Chișinăului.

În cadrul conferinței de presă de la agenția INFOTAG de luni, ei au îndemnat sportivii și locuitorii capitalei, pe 20 octombrie să voteze pentru Ion Ceban, care, în opinia lor, „deține tot ce este necesar pentru a transforma rapid Chișinăul într-un oraș atractiv pentru oameni”.

Campionul mondial la handbal, Alexei Ivanciuc a declarat că recent a făcut cunoștință cu Ion Ceban, dar îl cunoaște ca pe o persoană organizată, care nu este indiferentă de orașul natal și susține dezvoltarea sportului.

„Iubitul nostru Chișinău are nevoie de un manager bun, capabil să restabilească ordinea. Nouă, sportivilor nu ar trebui să ne fie rușine pentru orașul nostru atunci cînd invităm sportivi străini să viziteze capitala Moldovei. Sunt sigur că împreună cu domnul Ceban Chișinăul se va dezvolta, lucrurile se vor schimba spre bine în fața tuturor cetățenilor și oaspeților capitalei”, a spus el.

Reprezentantul Clubului Sportiv “Garuda”, Rustam Alimov a venit cu un îndemn pentru sportivi și locuitorii din Chișinău să voteze candidatura lui Ceban, care „poate face multe lucruri utile pentru oraș”.

Reprezentanții altor federații sportive au vorbit despre realizările lor în domeniul sportului, spunînd că aceștia puteau fi mult mai mulți dacă sportivii ar avea facilități adecvate pentru sport și dacă sportului i s-ar acorda susținere la nivel de stat.

„În copilărie și tinerețe, mulți dintre noi am mers la școli sportive, care în anii sovietici au avut susținere. Iar acum totul se bazează pe entuziasmul sportivilor și al sponsorilor. Este necesar să schimbăm atitudinea față de sport la nivelul municipalităților și Guvernului”, au remarcat sportivii.

Răspunzînd la întrebarea care ar fi prima acțiune care ar trebui întreprinsă de către Ion Ceban în funcția de primar al capitalei cu privire la sportul din Chișinău celebrul jucător de șah din Moldova, Viorel Bologan, a spus că, în primul rînd, este necesar să se efectueze un audit pentru a afla prin ce metodă și în ce măsură sunt finanțate federațiile și cluburile sportive.

Bologan, care este vicepreședintele Federației Moldovenești de Șah și vicepreședinte al Federației Internaționale de Șah (în prezent lucrează în Qatar), a menționat că în această țară există Ziua Sporturilor. Șahistul a remarcat că ar fi bine și în Moldova să existe o astfel de zi dedicată sportivilor.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă