PSRM

14 noiembrie 2018

Poziția PSRM față de inițiativa de a desfășura un referendum în ziua alegerilor

Partidul Socialiștilor remarcă caracterul populist și electoral al inițiativei guvernării de a organiza un referendum, anunțat înaintea începerii campaniei electorale parlamentare.

Socialiștii subliniază faptul că cele mai importante probleme ale țării, bunăstarea cetățenilor sau consolidarea statalității și a identității nu trebuie să fie monedă de schimb a campaniilor electorale și a procesului electoral.

Partidul de la guvernare a venit cu inițiativa de a reduce numărul deputaților, după un an de la propunerea Președintelui RM, Igor Dodon de a revedea această inițiativă și încă alte trei, în cadrul unui referendum în 2017. În special, este vorba despre anularea legii prin care cetățenii sunt obligați să achite miliardul furat, introducere în școli a disciplinei ”Istoria Moldovei”, cît și împuternicirea de a dizolva parlamentul. Toate aceste patru subiecte rămîn a fi și astăzi actuale.

Socialiștii au constatat de nenumărate ori, împrumutul de idei, inițiative și formulări de la PSRM și președintele țării, de către majoritatea parlamentară și partidul de la guvernare.

Socialiștii reiterează faptul că parlamentul actual nu răspunde voinței poporului din 2014, iar majoritatea parlamentară este un produs al migrației în masă a deputaților de la fracțiune la fracțiune.

De aceea, Partidul Socialiștilor consideră corectă propunerea Președintelui RM, în cazul în care se organizează un referendum în ziua alegerilor, este necesar de aflat părerea cetățenilor despre toate aceste patru subiecte, înaintate anul trecut de către șeful statului, Igor Dodon, și încă un subiect important privind interzicerea migrației deputaților de la o fracțiune la alta.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă