PSRM

03 aprilie 2019

Poziția Comitetului Executiv Politic al PSRM cu privire la situația politică curentă

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a convocat ședința Comitetului Executiv Politic al formațiunii pentru a discuta situația politică post-electorală creată și acțiunile care urmează a fi întreprinse de către partid în continuare.

Comitetul Executiv Politic a examinat și a luat act de toate evenimentele care au avut loc pînă în prezent, în special, invitația din partea PSRM și refuzul formațiunilor constituente ale blocului ACUM de participare la dialog privind depășirea crizei politice, consultările forțelor politice cu Președintele Republicii Moldova atît în mod separat, cît și în format larg.

Comitetul Executiv Politic al PSRM menționează faptul că Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, ca forță politică pentru care au votat cei mai mulți cetățeni ai țării – peste 440 mii de persoane, a reiterat necesitatea identificării unei soluții pentru guvernarea Republicii Moldova în interesul statului și cetățenilor săi.

În același timp Comitetul Executiv Politic al PSRM subliniază faptul că acest deziderat nu poate fi realizat cu orice preț politic pentru formațiune și contrar obiectivelor de bază ale PSRM.  Partidul Socialiștilor reiterează faptul că își propune drept prioritate anume agenda următoarei guvernări, ce concret urmează a fi realizat pentru oameni în domeniul social și economic, care acțiuni se impun pentru lupta anti-corupție, ce trebuie de făcut pentru a consolida instituțiile statului și doar după aceasta – structura și forma guvernării, care la fel sînt foarte importante.

În cazul în care nu se va putea avansa pe marginea acestor subiecte în viitorul apropiat, PSRM nu vede altă soluție decît organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate.

În rezultatul discuțiilor purtate de Comitetul Executiv Politic s-a decis convocarea, pentru săptămîna viitoare, a ședinței Consiliului Republican al formațiunii în cadrul căreia vor fi discutate și aprobate acțiunile următoare ale partidului.

 

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă