PSRM

16 aprilie 2021

Poziția fracțiunii PSRM în legătură cu decizia Curții Constituționale din 15 aprilie 2021

Poziția PSRM în legătură cu decizia Curții Constituționale din 15 aprilie 2021
Astăzi dimineață, s-a desfășurat ședința fracțiunii parlamentare a Partidului Socialiștilor în cadrul căreia a fost expusă poziția oficială a PSRM în legătură cu decizia de ieri a Curții Constituționale:
– Prin decizia sa din 15 aprilie, Curtea Constituțională a discreditat statul de drept în țara noastră, a mers pe calea uzurpării puterii în interesul președintelui Maia Sandu, în stilul lui Plahotniuc, în anul 2019. Considerăm că Parlamentul trebuie să dea nota corespunzătoare judecătorilor CC.
– PSRM va înainta un proiect de hotărâre a Parlamentului care va constata faptul uzurpării Curții Constituționale de către trei judecători ai Înaltei Curți (Manole, Șova, Roșca) în interesul politic al președintelui, încălcarea jurământului depus în fața Parlamentului și vom cere demisia lor.
– Noi nu ne-am temut niciodată de alegeri parlamentare anticipate și suntem pregătiți pentru acestea mai bine decât oricare partid din țară, având cea mai dezvoltată infrastructură de partid în toată țara, în toate localitățile, o echipă puternică, cu reprezentanți în conducerea la majoritatea consiliilor raionale, municipale și locale.
– Rămânem fermi pe poziția că alegerile nu pot fi desfășurate în condițiile pandemiei și vom insista ca acestea să aibă loc doar după ce în țară vor fi aduse 1-1,5 milioane de vaccinuri anticovid și vor fi vaccinați cel puțin 500-600 mii de cetățeni, prioritar din prima linie și din grupele de risc.
– Maia Sandu, care acționează în stilul trișorilor și gangsterilor pe principiul „scopul justifică mijloacele”, nu va putea asigura o schimbare calitativă în bine a societății moldovenești sub sloganurile false ale integrării europene și reformei justiției. Poporul Moldovei a fost martorul experimentelor amare ale așa-numiților „eurointegratori” făcute în țara noastră începând cu anul 2009, de către alianțele de integrare europeană, atunci când furau miliardele din sistemul bancar, închideau școli, vindeau la prețuri mizere activele strategice ale statului.
– Pe parcursul următoarelor luni, Partidul Socialiștilor își va concentra eforturile în vederea implementării unor proiecte sociale care vizează soluționarea problemelor oamenilor, precum:
– Majorarea salariilor pentru diferite categorii de angajați din sectorul public (inclusiv dublarea salariilor lucrătorilor medicali).
– Indexarea pensiilor de două ori pe an și acordarea ajutorului unic pensionarilor (alocarea a 1600 de lei în 2020 și 1000 de lei în ajunul sărbătorilor pascale din 2021).
– Acțiuni concrete în vederea implementării proiectelor importante de infrastructură în localitățile țării: „Drumuri bune pentru toți”, alimentarea cu apă și canalizare, iluminat stradal, programe sociale „Un doctor pentru tine” și altele.
– Achitarea facturilor pentru energia electrică utilizată de consumatorii gospodăriilor casnice din toată țara timp de două luni, reieșind din suma medie lunară de 214 lei (adică 428 lei pentru două luni a situației de urgență).
PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă