PSRM

19 iunie 2022

Mesaj de felicitare cu prilejul Zilei profesionale a Lucrătorului medical și a Farmacistului

Astăzi marcăm Ziua profesională a Lucrătorului medical și a Farmacistului.

Este un bun prilej de a veni cu cuvinte de mulțumire și apreciere pentru toți cei care și-au legat destinul de o cauză nobilă – de a fi la straja sănătății fiecăruia dintre noi, or, un medic este mai mult decât o profesie, este un mod de viață și o mare responsabilitate.

Dumneavoastră ați fost în prima linie în lupta cu pandemia provocată de COVID-19. Vă exprimăm gratitudine pentru curajul, eroismul și profesionismul de care ați dovadă în acea perioadă dificilă.

Conștientizând importanța susținerii corpului medical de către stat, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a venit cu mai multe inițiative în acest sens. Este vorba despre majorarea salariilor lucrătorilor din sistemul de sănătate cu 60% pe parcursul anului 2020, fiind planificată și o majorare ulterioară cu încă 40%, dar care, cu regret, a fost anulată de actuala guvernare.

La inițiativa PSRM au fost aprobate și alte legi, inclusiv de sporire a remunerării pentru farmaciști, personalul medical inferior și pentru muncitorii calificați și necalificați din sistemul de sănătate. Vom continua să promovăm inițiative care să vă asigure condiții bune de activitate și să vă motiveze să munciți aici, în Republica Moldova.

Stimați lucrători medicali și farmaciști,
Cu prilejul sărbătorii Dumneavoastră profesionale, Vă urăm multă sănătate, curaj, pacienți recunoscători, pace și prosperitate în familiile Dumneavoastră!

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă