PSRM

20 mai 2021

După venirea la putere a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, ajutorul pentru pensionari și alte categorii va continua

Problema numărul 1 în Moldova este sărăcia. Socialiștii și comuniștii intenționează să o soluționeze venind la putere datorită rezultatelor obținute la alegerile parlamentare anticipate. Despre acest lucru a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii „Întrebarea principală” de la „NTV Moldova”.

În special, el a menționat că este necesar să se lanseze o serie de campanii importante în sprijinul pensionarilor. „Ceea ce s-a întâmplat și pe perioada comuniștilor- indexarea pensiilor cu 20% pe an – trebuie completat cu indexarea de 2 ori pe an și această experiență bună trebuie continuată. Este imperativ să continuăm cu ajutorul unic de 2 ori pe an: ceea ce a fost lansat anul trecut la inițiativa noastră. Anul acesta, pentru sărbătorile de Paște, am alocat 1 000 de lei fiecărui pensionar care primește o pensie mai mică de 4 000 de lei. Și acest lucru trebuie continuat. Cred că trebuie să existe un ajutor substanțial pentru această categorie până la 1 octombrie”, a spus Dodon.

Al doilea moment ține de majorarea salariilor. La inițiativa lui Igor Dodon, salariile medicilor au fost dublate cu 30%. De la 1 iulie, trebuiau să fie majorate cu încă 40%, dar Maia Sandu a blocat intrarea în vigoare a acestei legi. Președintele PSRM consideră că următoarea etapă trebuie de majorat salariile tuturor angajaților sistemului educațional – nu numai cadrelor didactice, ci și personalului tehnic. Și în viitor – și tuturor angajaților de stat.

Al treilea -asistența socială. „Am lansat mai multe inițiative importante anul trecut: am sporit asistența acordată pentru perioada de iarnă pentru încălzire. Dar este necesar să anulăm în cele din urmă sistemul actual de acordare a asistenței sociale și să ne întoarcem la cel care era pe perioada comuniștilor. Atunci erau 13 categorii clare: pensionari, veterani, familii numeroase”, a enumerat Dodon.

Președintele PSRM a vorbit și despre unde să obțină fonduri pentru acest lucru.

„Vreau să vă reamintesc că pe perioada comuniștilor nu am avut un program cu FMI până în 2006. Nu a existat un astfel de ajutor extern, pe când acești adversari de dreapta aleargă ca niște cățeluși după ambasadorul SUA și liderul FMI cu mâna întinsă. Ne-am câștigat banii singuri, ne-am hrănit, am majorat pensiile cu 20% pe an și am construit drumuri. Pentru a face acest lucru, trebuie de ocupat de economie, de dezvoltat industria”, a conchis liderul socialiștilor.

Sursa: aif.md

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă